Majka: Umreću, a neću saznati ko mi ubi Milicu

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka: Umreću, a neću saznati ko mi ubi Milicu

Moje Milice nema tri godine, a sve je isto. Policija nema nijedan novi trag, priča skrhana bolom Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16), srednjoškolke koju je 7. oktobra 2010. godine oko 21.15 sati ubica napao s leđa i prerezao joj vrat na stotinak metara od kuće, pored pruge u subotičkom naselju Zorka. Majka ubijene Milice: Svetlana Simnedić

Svirepo ubistvo učenice Srednje hemijske škole Milice Barašin, koja je živela s majkom, bakom i dedom, i danas potresa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njene sugrađane i stanovnike Sombora odakle se devojčica nekoliko godina pre smrti doselila i gde je sahranjena. Njena majka Svetlana Simendić odlučila se na preseljenje jer je na severu Bačke pronašla posao i da bi svojoj jedinici omogućila bolje uslove života.

Pogrešili u startu

Majka Svetlana i danas povremeno ode u SUP da se informiše o slučaju.

- Nekada su zauzeti pa me ne prime, nekada me prime. Rekli su mi da su pogrešili u startu, da se izgubilo na vremenu jer su sumnjali na pogrešne ljude, a za to vreme je ubica imao vremena da pobegne – priča Svetlana.

- Od ubistva me niko nije pozvao, ni iz policije, niti iz gradske uprave. Nekada i lepa reč daje snage. Razočarana sam jako i bojim se da ću umreti, a neću saznati ko mi je ubio moju Milicu. Miličin deda, moj otac, nije mogao da izdrži tugu za njom, prepustio se i umro prošlog leta. Ostale smo majka i ja da se nadamo da ćemo jednog dana ipak čuti ime ubice. Samo tada bi moj život mogao da dobije neki smisao – kaže Svetlana Simendić.

Prema njenim rečima, među Miličinim stvarima nije pronađeno ništa što bi razrešilo jedno od najsvirepijih ubistava u Vojvodini. Ali, za nju je i dalje misterija što joj je policija vratila ćerkin dnevnik otključan i s nekoliko iskidanih stranica. Svetlanu Simendić razdiru dileme da li je možda ubica i otkriven ali ga neko štiti ili je reč o psihopati koji je i dalje na slobodi i vreba novu žrtvu. Od kada joj je ćerka ubijena prodaje kuću, jer teško podnosi okolnosti i blizinu mesta gde je zauvek prestalo da kuca srce njene mezimice.

- Bojim se noću da izađem iz kuće, a kada se otvore vrata skočim, pomislim došlo mi dete. Te noći je imala slušalice u ušima i sigurno nije čula da je neko iza nje. Mladić koji je poslednji video je rekao da je iza nje išao muškarac s kapuljačom. Kasnije ju je pronašla žena koja je kolima prolazila pored pruge. Za to vreme sam stajala pred kapijom i čekala je. Uzalud. Osetila sam da je u opasnosti. Policija ima DNK ubice, ali nemaju s čim da ga uporede. Zbog toga što se dogodilo mom detetu plašim se i za drugu decu u ovom gradu – kaže Simendićeva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.