Konstantin pretrpeo i deveti poraz

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin pretrpeo i deveti poraz

Dobra igra u prve tri četvrtine nije bila dovoljna košarkašima niškog Konstantina da pretrpe i deveti neuspeh u Košarkaškoj ligi Srbije. Sa čak primljenih 28 poena u poslednjoj deonici, Nišlije su na kraju ubedljivo poražene na gostovanju subotičkom Spartaku sa 78:62.

Kao i prethodnog vikenda protiv Borca u Nišu, niški košarkaši su odigrale prve tri deonice jako dobro, bili ravnopravni takmac, ali su pali u poslednjih 10 minuta, pa je trener >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ivan Babić na klupi Konstantina debitovao porazom.

Najefikasniji u niškom timu bili su Slaviša Bogavac sa 16, Dušan Šišić sa 14 i Kajl Rendal sa 13 poena. Subotički sastav predvodili su Svetozar Popović sa 19 i Nebojša Jovišić sa 16 ubačenih koševa.

Nakon ujednačenog starta meča, Konstantin je pred kraj uvodne deonice raznovrsnim rešenjima u napadu poveo sa 15:7, a nakon 10 minuta košarke niški sastav imao je prednost od 19:15.

Drugu četvrtinu je bolje otvorio Spartak, pa je preciznim šutevima za 3 poena sredinom drugog kvartala preokrenuo na 26:24, a posle rezultatske klackalice, u finišu prvog poluvremena je niški tim koševima Kajla Rendala i Miloš Stojanovića došao do vođstva od 34:30, a to je bio i rezultat nakon dve odigrane četvrtine.

Treća deonica bio je najujednačeniji period na utakmici. Ekipe su se svih 10 minuta smenjivale u vođstvu, nijedan sastav nije vodio sa više od 3 poena razlike, a u poslednjih 10 minuta Subotičani su ušli sa minimalnim prednošću - 50:49.

Na početku poslednjeg kvartala Nišlije su zaigre bolje, vratile rezultatsku prednost na svoj konto, ali samo do 34. minuta, kada je Spartak predvođen Jovišićem i Popovićem “slomio” rivala..

Pomenuti dvojac postigao je u završnoj četvrtini 21 poen od ukupno 28 domaćina, a niški tim svega 13, pa je zahvaljujući odličnoj igri u finišu meča subotički tim došao do 7. pobede u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sa odnosom pobeda i poraza 7-2 Subotičani trenutno zauzimaju 2. na tabeli, dok je Konstantin i dalje na poslednjem 14. mestu.

Nišlije u narednom kolu dočekuju OKK Beograd.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.