Izgrađena ambulanta u naselju Prozivka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2022, 12:46

Izgrađena ambulanta u naselju Prozivka

Građani jednog od najvećih subotičkih naselja uskoro više neće morati da idu u druge delove grada na lečenje. Nakon decenija čekanja, izgrađena je ambulanta u naselju Prozivka koja će uskoro biti na usluzi građanima.

Umesto pešačenja s kraja na kraj naselja od devet hiljada ljudi, jednog od najvećih naselja u Subotici, građani Prozivke će uskoro imati decenijama čekanu ambulantu. Moderno opremljena, sa četiri ordinacije, salom za terapije, čekaonicom, nakon završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonske procedure biće im na raspolaganju za primarnu zdravstvenu zaštitu.

"Ambijent je primeren, savremen i prostran, sa četiri ordinacije, kakvo ovo naselje i zahteva jer smo svedoci da se svaki dan ovo naselje širi i gradi. I, u slučaju, kakve god budu zahtevane potrebe, tako ćemo širiti i medicinski kadar koji će ovde raditi. U punom kapacitetu može da radi osam timova"- kaže direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

Ovo je druga nova ambulanta u ovoj godini u Subotici, nakon što je ulaganjem pet miliona dinara u rekonstrukciju i opremanje prostora otvorena ambulanta i u Maloj Bosni.

"Grad daje sve od sebe da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kako u prigradskom delu, tako i u gradskom. Nastavićemo i dalje u tom pravcu"-ističe gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Moderno opremljena zdravstvena stanica izgrađena je za nešto više od godinu dana, uz podršku Ministarstva rada, Kancelarije za javna ulaganja i Nemačke razvojne banke u iznosu od 63 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.