Izvor: RTS, 04.Jul.2020, 12:48

Hrvatska sutra bira Sabor, glasanje u Beogradu i Subotici

Gotovo 30.000 građana Srbije sa dvojnim državljanstvom može da se izjasni o listama za zastupnike u Hrvatskom saboru.
Hrvatski državljani sa prebivalištem u Srbiji glasaju na dva biračka mesta, u ambasadi Hrvatske u Beogradu i Generalnom konzulatu u Subotici.

Glasanje u Srbiji traje dva dana, danas i sutra od 7 do 19 časova, uz zaštitne mere zbog koronavirusa.
Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Subotici kaže da hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljani u Srbiji koji imaju "hrvatsku osobnu iskaznicu sa adresom u Srbiji aktivno su regisrovani po službenoj dužnosti".
Kako kaže, njih je u Generalnom konzulatu u Subotici 14.620.  
"Oni koji nemaju osobnu iskaznicu Republike Hrvastke sa adresom u Srbiji mogu doći ovde i svoje biračko pravo ostvariti sa potvrdom koju će dobiti", rekao je Vuković. 
Čelnici hrvatske zajednice u Srbiji pozvali su glasače da u što većem broju izađu na birališta i iskoriste zakonsko pravo da glasaju za zastupnike u hrvatskom parlamentu. 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.