HNV: Gašenje Radio Subotice ugrožava prava Hrvata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HNV: Gašenje Radio Subotice ugrožava prava Hrvata

Odbor za informisanje Hrvatskog nacionalnog veća (HNV) ocenio je danas da bi privatizacija Radio Subotice mogla da ugrozi stečena prava hrvatske nacionalne zajednice u oblasti informisanja i upozorio da bi to bilo u suprotnosti sa evropskim standardom da se jednom ostvarena prava ne mogu ukidati ili umanjivati.

Podsećamo i da bi i u slučaju uspešne privatizacije, Radio Subotica mogla ostati bez programa na hrvatskom jeziku, pošto zakonom nisu propisane sankcije za vlasnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medija koji se ne pridržavaju odredbe zakona prema kojoj su obavezni da pet godina zadrže postojeću programsku shemu", navodi se u saopštenju za javnost.

Ni posle dva kruga privatizacije niko nije izrazio želju za kupovinu najstarijeg elektronskog medija u Subotici, koji postoji od 1968. godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nacionalno vijeće: Gašenje Radio Subotice ugrožava prava Hrvata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2015

Odbor za informiranje Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) ocijenio je danas da bi privatizacija Radio Subotice mogla ugroziti stečena prava hrvatske nacionalne zajednice u oblasti informiranja i upozorio da bi to bilo u suprotnosti sa evropskim standardom da se jednom ostvarena prava ne mogu ukidati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.