GRAD SA VELIKOM EKOLOŠKOM SVEŠĆU: Subotičani uzeli učešće u akciji Zaštitimo i očistimo subotičku šumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 16:53

GRAD SA VELIKOM EKOLOŠKOM SVEŠĆU: Subotičani uzeli učešće u akciji "Zaštitimo i očistimo subotičku šumu"

Ekološka akcija.

U prvoj ovogodišnjoj akciji "Zaštitimo i očistimo subotičku šumu", koju su organizovali "Zeleni Subotice" sakupljeno je oko 20 kubika otpada. U čišćenju šume učestvovalo je 30 volontera koji su smeće skupljali na više lokacija na potezu od Makove sedmice ka Paliću.

- Na osnovu ispitivanja terena videli smo da postoji nekoliko lokacije koje se mogu manuelno očistiti, a uz to, brojni građani koji često pešače u šumi su nam ukazali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na problem sa smećem i nekoliko manjih divljih deponija na koje nailaze. Krenuli smo od Lovačkog doma i podeljeni u više ekipa smo čistili.Ovo je prva akcija ove godine a biće ih još nekoliko, o tome ćemo građane naknadno obavestiti građane – kaže Dragan Đurđević, koordinator projekta.

Volonterima kojima su obezbeđeni džakovi i rukavice vrlo brzo po okupljanju su zasukali rukave. Kako smo se i sami uverili, ljudski nemar je uzeo maha u subotičkoj šumi. Gomila konzervi, omota od grickalica, plastike svake vrste, odeća samo su deo onoga što se našlo u džakovima punim smeća, kako navodi portal Subotica.com

- Želim da pomognem da se očuva šuma i životna sredina uopšte. Porodično smo lovci i dosta vremena provodimo u šumi te želimo da očistimo stanište i životinjama olakšamo boravak u šumi – ističe Slobodanka Milošev, jedna od volontera. – Pozivam sugrađane da nam se pridruže u nekim narednim akcijama, svi su dobrodošli da zajedno učinimo ovu šumu lepšom i još boljom.

Više vesti o Subotici možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.