Festival Glas anđela – Tijana Jurić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Glas anđela – Tijana Jurić"

Još desetak dana ostalo je do početka drugog Festivala "Glas anđela – Tijana Jurić", koji se održava u znak sećanja na tragično preminulu devojčicu iz Bajmoka. Festival će ove godine biti održan upravo u Bajmoku, mestu pored Subotice, u kome je Tijana provela detinjstvo.

Prvi festival "Glas anđela – Tijana Jurić" održan je prošle godine u Svetozar Miletiću kod Sombora, mestu u čijoj blizini je pronađeno telo nastradale devojčice.

Fondacija "Tijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jurić", koju je osnovao Tijanin otac Igor, sa zadatkom da poboljša bezbednost dece i sačuva uspomenu na Tijanin tragično ugašen život, odlučila je mesto održavanja festivala od ove godine bude Bajmok, mesto pored Subotice, koje se zbog brojnih ubistava i drugih krivičnih dela proteklih decenija često pojavljivalo u crnim hronikama.

"Ove godine će se Festival održati u Bajmoku, i više je razloga za to. Ja sam nekoliko puta naglasio da je Bajmok nažalost zadnjih, neću da kažem godina, ali zadnjih decenija poznat isključivo po crnim hronikama. Moja velika želja je da se to na neki način prekine. Siguran sam da je i ovo jedan način, na koji želimo da menjamo našu svest i našu sredinu", objašnjava Igor Jurić.

Festival će ove godine trajati tri dana, a počinje u petak 17.juna kada će Bajmočani imati priku da pogledaju predstavu Indigo, u kojoj glume Marija Vicković, Danica Maksimović i Branislav Lečić. Lečić je bio aktivni učesnik i prvog festivala, a u međuvremenu, zajedno sa još desetak umetnika i sportista postao i ambasador Fondacije "Tijana Jurić".

"Ako mi dajemo primer, ja bih voleo da se i političari osmele pa da daju primer bar da se sa jedne materijalne strane, ne basnoslovnim novcem, nego pažnjom usmere da ovo traje. Ovaj festival može da se razvije u nešto baš specifično za našu zemlju, ali i pokrajinu", ističe Lečić.

Takmičenje u etno pevanju, kao centralni događaj festivala biće održano 18.juna, a tada će u Bajmoku između ostalih nastupiti i Danica Krstić, grupa "Zlatovez", kao i glumac Predrag Miki Manojlović. Poslednjeg, trećeg dana festivala rezervisano je za nešto drugačije ritmove, a nastupiće Tijana Bogićević, Aleksa Jelić i Mark "Sing-Sing" Robertson.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DA SE DECA RADUJU Branislav Lečić i otac Tijane Jurić najavili Festival „Glas anđela“ u Bajmoku

Izvor: Blic, 08.Jun.2016

Poznati glumac Branislav Lečić i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić najavili su u Subotici drugi Festival „Glas anđela - Tijana Jurić“ koji će biti održan u Bajmoku, mestu u kom je tragično nastradala devojčica oteta 26. jula 2014. godine...- Ponosan što će ovaj projekat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.