Od 1. novembra skuplji gradski prevoz i odnošenje smeća

Izvor: Novine novosadske, 08.Okt.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. novembra skuplji gradski prevoz i odnošenje smeća

Autobusi JGSP-aGradsko veće odobrilo je poskupljenje gradskog saobraćaja za više od 11 odsto i odnošenja smeća za 30 odsto, a nove cene se se primenjivati od 1. novembra.
Cena karte u gradskom autobusu biće 50 umesto sadašnjih 45 dinara.
Mesečna markica za građane u prvoj zoni koštaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << 1.950 dinara, za zaposlene 1.775 dinara, za učenike i studente i penzionere do prosečne penzije 850 dinara, a za penzionere koji primaju iznad proseka 1.260 dinara. Povećaće se linearno i cena markica za ostalih pet zona, što u proseku znači da će stanovnici prigradskih naselja mesečno morati da daju od 200 do 600 dinara više. Povećana je cena i doplatne karte sa 1.300 na 1.500 dinara.
Cena odnošenja smeća je sa 94,75 dinara po članu domaćinstva skočila na 122,23 dinara. To znači da će porodica od četiri člana za odnošenje smeća od novembra plaćati za oko 100 dinara više mesečno.
Čistoća od 2010. nije korigovala cene, a GSP ima sve veće gubitke zbog cene rasta goriva.
Gradonačelnik Novog Sada je nedavno za 021 izjavio da smatra da bi trebalo da poskupi i grejanje, ali su u Toplani demantovali takve navode.
Ono što sigurno neće poskupeti na računu za komunalije je cena vode.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1. novembra skuplji gradski prevoz i odnošenje smeća

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2012

Gradsko veće odobrilo je poskupljenje gradskog saobraćaja za više od 11 odsto i odnošenja smeća za 30 odsto, a nove cene će se primenjivati od 1. novembra.

Nastavak na Radio 021...

Skuplji prevoz i odnošenje smeća od novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2012

NOVI SAD -..Gradsko veće Novog Sada odobrilo je povećanje cena gradskog prevoza i odnošenja smeća od 1. novembra. Građani su nezadovoljni jednim u nizu poskupljenja, dok iz javnih preduzeća poručuju da su više cene neophodne za normalno funkcionisanje...Novosađane koji koriste gradski prevoz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.