Ekološka akcija: Donesite otpad - dobićete poklon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološka akcija: Donesite otpad - dobićete poklon

NOVI SAD -

Akcija "Razvrstati smeće nije umeće", koja želi da ukaže na velike količine otpada na teritoriji Novog Sada i podigne svest građana o potrebi razvrstavanja otpada i njegove reciklaže, održaće se sutra u Dunavskom parku.

Organizatori akcije, portal "Budi Eko Fin", Udruženje BUM (Balkan urban movement) iz Beograda i Centar za održivi razvoj iz Subotice, pozvali su građane da se priključe akciji koja će se održati od 11 do 17 sati.

Kako je najavljeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi koji donesu iskorišćene plastične boce, limenke, elektronski ili električni otpad dobiće jedan eko dar i edukativni flajer o pravilnom razvrstavanju otpada.

Posetioci će imati priliku da vide i izložbu skulptura od otpada novosadskog umetnika Mihaila Karanovića Belog.

U sklopu akcije sprovešće se i anketiranje građana o problemu stvaranja velikih količina otpada u gradu.

Jedan od ciljeva akcije je podsticanje regulative, koja će omogućiti razvrstavanje otpada i reciklažu po domaćinstvima na teritoriji Novog Sada.

Akciju su podržali Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada i Ministarstvo životne sredine.

Organizatori podsećaju da gotovo 60 odsto otpada koje završi u kantama za smeće može da se reciklira i ističu da, ukoliko se otpad ne razvrsta na pravi način, dolazi do zagađenja životne sredine, narušavanja ravnoteže ekosistema, i stvaranja velikih deponija.

Ukupna dnevna proizvodnja otpada u Srbiji iznosi 2,3 miliona tona, dok je procenat recikliranog otpada u poređenju sa zemljama Evropske unije četiri puta manji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekološka akcija posvećena reciklaži

Izvor: Novine novosadske, 12.Okt.2012

Akcija “Razvrstati smeće nije umeće”, koja želi da ukaže na velike količine otpada na teritoriji Novog Sada i podigne svest građana o potrebi razvrstavanja otpada i njegove reciklaže, održaće se sutra, 13. oktobra, u Dunavskom parku.. Organizatori akcije, portal “Budi Eko Fin-a” (www.budiekofin.com),...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.