Đorđević u Kolevci i domu za stare u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević u Kolevci i domu za stare u Subotici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas u Subotici ustanove socijalne zaštite - Dom "Kolevka" za decu ometenu u razvoju i Gerontološki centar i upoznao se sa uslovima u kojima oni funkcionišu.

"Što se tiče objekta za decu sa smetnjama u razvoju on je završen 90 odsto. Dogovorili smo se da napravimo novi projekat koji će da zaokruži tu celinu i da u ostatak Doma stavi u potpunu funkciju", naveo je Đorđević.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je naveo da želi da sva deca i zaposleni u Domu imaju komfornost u svakom mogućem smislu.

"Videli ste da postoje dobri uslovi što se tiče dece migranata koja su zatečena ovde. Oni svakako imaju prostora da budu tamo dok se njihov status ne reši i dok centar za socijalni rad ne vidi šta sa tom decom salje da se radi i na koji način će država da ih zbrine", napomenuo je ministar.

Nakon ove posete, Đorđević je obišao Gerontološki centar u Subotici.

Prema njegovim rečima, uslovi u tom Centru su odličini, ali postoje i neki problemi, kao i želje zaposlenih na koji način da unaprede svoj rad.

"Ova vlada i ovo ministarstvo će svakako da ih podrži u tome. Mi smo kao vlada spremni da podržimo sve ljude koji žele da uspeju. Ova dva direktora to žele i mi ćemo detaljno da razmotrimo kako da im pomognemo", naveo je Đorđević.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Srbija rodnu ravnopravnost podiže na viši nivo

Izvor: Blic, 27.Avg.2017, 10:25

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević danas je govoreći o novom Zakonu o rodnoj ravnopravnosti koji se sprema ocenio da je Srbija, pitanje rodne ravnopravnosti podigla na značjano viši nivo u odnosu na onaj na kojem je ranije bio...- Srbija je primer dobre prakse kako u toj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.