Đaci Tatkove“ škole od 1. septembra u 3 smene

Izvor: JužneVesti.com, 31.Avg.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci "Tatkove“ škole od 1. septembra u 3 smene

Učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ od 1. septembra nastavu će pohađati u 3 smene jer je mala zgrada u kojoj se nalazi 9 odeljenja odlukom Školskog odbora van upotrebe.

Časovi će trajati po 40 minuta, sem likovnog, muzičkog i fizičkog koji će trajati po 30 minuta.

Nadležni kažu da je ovo samo privremeno rešenje koje će trajati narednih nekoliko nedelja.

Direktorka škole Ljiljana Subotić objašnjava da će prvu smenu činiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << učenici od prvog do četvrtog razreda, drugu učenici sedmog i osmog, a treću petog i šestog razreda.

To je zasada najbolje rešenje i o ovoj odluci obavestićemo Savet roditelja - kaže Subotićeva.

I Maja Ranđelović, lokalna većnica za prosvetu, potvrđuje da je ovo samo prelazno rešenje.

Na poslednjem sastanku kome su prisustvovali skoro svi direktori osnovnih i srednjih škola, kada su i ponudili višak prostora, dogovoreno je da kao kratkoročno rešenje za prvi period škola koristiti svoj prostor i radi u 3 smene dok se u susednoj osnovnoj školi u potpunosti ne završe radovi na adaptaciji mokrih čvorova, a kasnije će se za potrebe nastave učenika iz škole “Nikodije Stojanović Tatko” osloboditi 4 učionice u Osnovnoj školi “Ratko Pavlović Ćićko” – kaže Ranđelovićeva.

Školski odbor je u maju jednoglasno doneo odluku da se zabrani upotreba stare zgrade ove osnovne škole jer je prethodno deo plafona pao i povredio dva učenika. U tom prostoru bilo je 9 učionica u kojima se izvodila nastava.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sombor: Regresiranje mesečnih karata za srednjoškolce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 10:50

Grad Sombor objavio je informaciju o regresiranju troškova putovanja do škole učenika i učenica koji žive u selima i prigradskim naseljima na teritoriji grada, kao i srednjoškolaca koji se školuju izvan Sombora, u opštinama Kula, Apatin, Odžaci, Subotica i Bačka Topola...Učenici koji žive...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.