Devojčice iz OŠ Svetozar Marković Toza državne prvakinje u gimnastici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 19:53

Devojčice iz OŠ "Svetozar Marković Toza" državne prvakinje u gimnastici

Na ovogodišnjem državnom takmičenju iz gimnastike, održanom u Kostolcu, devojčice iz OŠ "Svetozar Marković Toza" osvojile su 1. mesto. Trud, rad i posvećenost treninzima doneo je neočekivani pehar koji je sada na počasnom mestu u školi.

Zlatne devojke, Tara, Jovana i Nađa uz profesorku fizičkog, Dobrinu Selaković u napetoj trci za bodovima uspele su da otmu pehar jakim timovima iz Subotice i Sombora.

"Imali smo konkurenciju iz Subotice, ali smo uz koncentraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspele da pobedimo", kaže Tara Drakulić, učenica 7. razreda.

Uz dobru koncentraciju, osim ekipnog 1. mesta, Tara je osvojila i 2. mesto u pojedinačnoj kategoriji. Kako svako ima omiljenu spravu, tehniku, tačku kojom najbolje vlada, Nađina je parter.

"Tu mogu uz muziku najviše da se oslobodim i da radim ono što volim, da bih dobila nekakav dobar rezultat", objašnjava Nađa Drakulić, učenica 8. Razreda.

Nadaju se da će svojim uspehom privoleti i druge da se bave gimnastikom i sportom uopšte i da postižu dobre rezultate.

"Ja se iskreno nadam da će deca krenuti više da se aktiviraju oko toga da osvoje neki uspeh za njihovu školu jer to je stvarno lep osećaj da znaš da si ti doneo nešto, da si dao nešto školi što će ostati tu", kaže Jovana Komazec, učenica 7. razreda.

Srećni su ali i iznenađeni. Profesorka Dobrina ističe da je očekivala medalju, ali prvo mesto je bilo pravo oduševljenje. Za svojih 25 godina rada ovo joj je pravi ponos.

"One su stvarno savesne i odgovorne, izuzetno dobra deca. Ja sam na njih jako ponosna, a pošto još malo imam i do penzije, ovog ću se baš sećati", ističe Dobrina Selaković, profesor fizičkog u OŠ "Svetozar Marković Toza".

Kako osmaci završavaju sa osnovnom školom, već se razmišlja ko će se priključiti ovom pobedničkom timu u narednim takmičenjima.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.