Desetar Vojske Srbije spasao dečaka nakon teškog udesa

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetar Vojske Srbije spasao dečaka nakon teškog udesa

Vozač vojnog saniteta Uroš Ždero se juče hrabro poneo spasavajući život dečaku povređenom u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Novi Sad–Subotica.
Desetar Uroš Ždero, koji je vozač vojnog saniteta iz Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske iz Bačke Topole, naišao je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mesto nesreće nakon udesa u kojem su stradala trojica muškaraca.

"Vozeći u pravcu Subotice, od saobraćajnog policajca saznao sam za težak udes na putu i za povređenog dečaka. Ni trenutka se nisam dvoumio. Pretičući kolonu vozila uspeo sam da dođem do mesta nesreće, smestim dete koje je bilo u nesvesnom stanju u vozilo i pojurim prema bolnici", objašnjava desetar Ždero.
Prema njegovim rečima nikada nije brže vozio u želji da spase jedan mladi život, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
"Na mahove, kada bi se dečak budio, plakao je. Najgore je bilo što nisam znao kakve povrede ima, jer su dečakovi saputnici preminuli na licu mesta. Strahovao sam da možda ima unutrašnje krvarenje i da neću stići na vreme do najbliže bolnice. Srećom, stigli smo na vreme", ističe desetar.
Ždero kaže da je nakon posla požurio u Opštu bolnicu u Subotici, gde su mu rekli da je stanje povređenog dečaka stabilno.
Za plemeniti podvig, ministar odbrane Aleksandar Vulin je primio desetara Ždera i nagradio ga sedmodnevnim boravkom s jednim članom porodice u hotelu "Omorika" na Tari. 
Vulin je istakao da je ponosan na Ždera, ali što je važnije, na plemenitog desetara ponosna je i Srbija, kao što je ponosna na svakog pripadnika Vojske.
Zamenik komandanta Prve brigade Kopnene vojske pukovnik Radovan Gajić je, takođe, porčioda su pripadnici vojske ponosni na svog kolegu.
Današnjem prijemu prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽDERO BIO BRŽI OD SMRTI Hrabri desetar spasio život šestogodišnjem dečaku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019

Vozač vojnog saniteta naišao na mesto nesreće..Desetar Uroš Ždero, vozač vojnog saniteta iz Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske iz Bačke Topole, juče se hrabro poneo spasavajući život dečaku (6) povređenom u teškoj saobraćajnoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.