Delegacija Baden-Virtemberga u Botošu

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Baden-Virtemberga u Botošu

Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg posetila je Botoš, banatsko selo sa dve hiljade stanovnika, u kojem se nalazi biogasno postrojenje. Njihov domaćin sutra biće Vlada AP Vojvodine, a do kraja nedelje posetiće i Vršac i Suboticu.
Biogasno postrojenje u Botošu trebalo bi da u narednom periodu bude deo zajedničkog projekta Ministarstva za zaštitu životne sredine Baden-Vintemberga i nemačko-srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvojne saradnje održivog tržišta bio-energije u Srbiji.

Cilj je da se stvore uslovi korišćenja otpadne toplotne energije za grejanje javnih i drugih objekata u Botošu.
Partnerstvo Srbije i pokrajine Baden-Virtemberg u oblasti bioenergije uspostavljeno je 2014. godine, i jedna od tačaka je saradnja srpskih i nemačkih kompanija u ovoj oblasti, kao i nadogradnja naučne saradnje i promocija inovacija u oblasti obnovljivih izvora energije.

U delegaciji Baden-Virtemberga su i učenici poljoprivrednih škola. Oni su posetili organsku farmu u Čurugu i u Bečeju, danas su obišli Poljoprivrednu školu u Zrenjaninu i Zemljoradničku zadrugu "Mrkšićevi salaši" u Srpskom Itebeju.
Njihov domaćin sutra biće Vlada Vojvodine, a do kraja nedelje posetiće i Vršac i Suboticu. Biće to prilika da se govori o dualnom obrazovanju. Iako dualno obrazovanje u Nemačkoj postoji šezdeset godina oni, kako je rekao jedan od članova delegacije, žele da ga unapređuju i popravljaju.
 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemci obišli biogasno postrojenje u Botošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2018

Botoš u blizini Zrenjanina obišla je delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.