Dan borbe protiv raka dojke: Pokloni za 500 pacijentkinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 21:16

Dan borbe protiv raka dojke: Pokloni za 500 pacijentkinja

Srpski forum protiv raka dojke Evropa Dona Srbija ove godine obradovaće 500 žena koje se nalaze na onkološkom lečenju od raka dojke u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Užicu “Pink poklonima pažnje” i tako im pokazati da nisu same na putu ozdravljenja.

Ovu akciju Srpski forum za borbu protiv raka dojke Evropa Dona Srbija realizovaće uoči obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke 20. marta.

Akcija darivanja poklona ženama koje su na onkološkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lečenju u ovim gradovima trajaće od 5. do 19. marta.

Poklone u Beogradu dobiće žene na terapijama u Institutu za onkologiju i radiologiju, u Novom Sadu žene koje se leče u Institutu za onkologiju Vojvodine, u Subotici obolele iz Udruženja “Jedna uz drugu” i iz Užica žene na terapijskom lečenju iz Udruženja “Jefimija”.

Kako je istaknuto u saopštenju Foruma, cilj ove akcije je da se skrene pažnja javnosti na raspostranjenost ove maligne bolesti i na značaj unapređenja informisanosti žena o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti, ali i kao znak sećanja na one koje su izgubile bitku sa ovom bolešću.

Dr Mirjana Branković Magić, predsednica Evropa dona Srbija, istakla je da podrška uvođenju inovativnih bioloških terapija u lečenje obolelih od karcinoma dojke a koje pacijenti mogu da dobiju posredstvom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, predstavlja jedan od prioriteta njihove organizacije.

Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut" pokazuju da je u Srbiji registrovano 4.304 novoobolelih i 1.693 umrlih od raka dojke.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.