DS: Ko će nadoknaditi štetu zbog grejanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ko će nadoknaditi štetu zbog grejanja

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Subotici poručio je danas da je odlukom Skupštine tog grada ponovo uvedena naplata za fiksni i varijabilni deo troškova za grejanje Subotičke toplane po cenama koje su važile pre izmene tarifnog sistema.

DS je upitao gradsku vlast u Subotici ko će obeštetiti građane koji su preplatili grejanje u ovoj i prošloj grejnoj sezoni, te da li će neko odgovarati zbog "nestručnog i neodgovornog poigravanja na štetu građana".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kako se navodi u saopštenju subotičkog DS-a, ta stranka je krajem 2014. godine, kada je lokalna vlast ukinula sada ponovo važeći dvotarifni sistem obračuna toplotne energije i uvela novi, upozoravala na posledice koje će to imati po standard građana.

DS je optužio lokalnu vlast da je dva meseca pred izbore vratila stari sistem obračuna i cene.

"Tadašnjom izmenom tarifnog sistema, gradska vlast praktično je uvela povećanje cene grejanja, iako je cena gasa pala, a kompletna toplovodna mreža rekonstruisana je i gubici eliminisani, dok su primarni troškovi funkcionisanja smanjeni", podsetio je DS.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.