CRVENI KRST ZBRINJAVA AZILANTE IZ SUBOTICE

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI KRST ZBRINJAVA AZILANTE IZ SUBOTICE

Tokom prošle noći zbrinuto 35 "lažnih" azilanata koji su preseljeni na Palić, u nekadašnji restoran "Fontana"

SUBOTICA - Pokrajinski štab za vanredne situacije je posle apela Gradskog štaba iz Subotice doneo odluku da se briga o azilantima koji se kriju na gradskoj deponiji poveri subotičkom Crvenom krstu.

Nakon vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije tokom prošle noći je zbrinuto 35 "lažnih" azilanata koji su preseljeni na Palić, u nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << restoran "Fontana".

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kazao je da je reč o osobama koje se kriju na prostoru gradske deponije zbog straha od deportacije, a najveći problem je naći ih i ubediti da se presele.

"To su ljudi izvan zakona, nemaju nikoga i smrzavaju se na deponiji.

Mi smo u nekoliko navrata pisali Pokrajinskom štabu za vanredne situacije da nam pruži zakonski okvir da zbrinemo ove ljude. Čim smo dobili odgovor, reagovali smo", rekao je Vučinić.

Vučinić je rekao i da većina "lažnih" azilanata noći provodi na otvorenom i da je namera gradske vlasti da ih zbrine i zaštiti od smrzavanja.

Azilanti su privremeno smešteni u prostor nekadašnjeg restorana "Fontana" i tamo imaju ćebad i dušeke na kojima spavaju, ali im nedostaju plinske grejalice.

"Apelujem na sve one koji su u mogućnosti da doniraju grejalice na plin da to učine, kako bismo boravak ovim ljudima učinili još podnošljivijim", rekao je Vučinić.

Vučinić je kazao i da Crveni krst i dalje traga za azilantima, te da će svi koji pristanu na prelazak na Palić biti zbrinuti.

Najavljeno je da će im tokom dana stići pomoć u hrani od Crvenog krsta Vojvodine i pokrajinskih robnih rezervi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.