Bolji smeštaj u domu Kolevka i gerontološkom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji smeštaj u domu "Kolevka" i gerontološkom centru

Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka“ i Gerontološkom centru u Subotici je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova  odobreno  ukupno 37 miliona dinara za unapređenje domskog smeštaja.

Gerontološkom centru u Subotici je za "Prilagođavanje domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga", Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 2018. godinu odobrio sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, a ugovor o tome  resorni pokrajinski sekretar Predrag Vuletić uručio je direktoru ove ustanove Nenadu Ivaniševiću.

"Sredstva dobijena na osnovu ugovora koji dodeljuje Vlada Vojvodine preko pokrajinskog sekretarijata u iznosu od 20 miliona dinara,  Gerontološki centar u Subotici  utrošiće  za realizaciju i potpuni završetak projekta protivpožarne zaštite, odnosno prilagođavanje svim zakonskim propisima u Domu za negu gde su smeštena najteže duševno obolela lica", izjavio je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Gerontološki centar u Subotici jedna je od 22 ustanove socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine sa kojima je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova potpisao 44 ugovora na javnom konkursu u okviru koga su aplicirali na sredstva u iznosu od 235 miliona dinara.

“Za pune dve godine ove Vlade, dakle od 2016. godine pa do sada, uloženo je tačno 460 miliona i 100.000 dinara. Samo ovaj konkurs od 235 miliona dinara veći je u iznosu nego za četiri godine u mandatu Vlade od 2012. do 2016. godine", istakao je Predrag Vuletić,   pokrajinski sekretar za socijalnu politiku,  demografiju i ravnopravnost polova, najavljujući nastavak ovakve socijalne politike od strane Pokrajinske Vlade.

Pored Gerontološkog centra, na ovom konkursu sredstva su odobrena i Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici,

"Ja se zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu što je odobrio sredstva za realizaciju projekata za Gerontološki centar u iznosu od 20 miliona dinara. Takođe, po istom konkursu je i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" dobio sredstva u iznosu od 16,9 miliona dinara. Znači, za tri projekta, a sve u cilju bezbednosti naših korisnika i poboljšanja uslova i kvaliteta njihovog života", rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za socijalna pitanja.

Gerontološki centar u Subotici je, tokom protekle dve godine, posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova stiglo ukupno 30 miliona dinara, a cilj svih tih ulaganja je poboljšanje  smeštaja i kvaliteta usluga namenjenih osobama u "trećem životnom dobu“.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.