Biskup poziva vernike da izađu na izbore

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskup poziva vernike da izađu na izbore

Janoš Penzeš, biskup rimokatoličke crkve u Subotici, pozvao je da svi glasaju "po svojoj savesti"

NOVI SAD - Biskup rimokatoličke crkve u Subotici pozvao je vernike da izađu na predstojeće izbore i glasaju "po svojoj savesti".

Janoš Penzeš je rekao da će sa biskupske konferencije biti upućen poziv i podsticaj vernicima da izađu na glasanje. "Sasvim je sigurno da ćemo sa biskupske konferencije uputiti poziv ili podstrek ljudima, koji će im sugerisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da obavezno idu da glasaju, ...po svojoj savesti", kazao je biskup.

Ocenio je da oni koji ne glasaju "mnogo puta greše" i dodao da je on uvek izlazio na izbore.

"Ja kažem: Glasajmo, jer onda ipak mi donosimo sud o tome kakvi su bili dosadašnji, šta su učinili i šta čine i mogu da učine za našu budućnost i za naše potomke", poručio je Penzeš.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.