Bakić u poseti porodici Miroslava Vidača - borca sa Košara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 09:55

Bakić u poseti porodici Miroslava Vidača - borca sa Košara

Lokalna samouprava je dužna da podrži sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji – rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prilikom posete porodici Vidač. Miroslav Vidač je učesnik bitke na Košarama, koji nakon ranjavanja zajedno sa svojom porodicom živi skromno na jednom salašu nadomak Subotice.

Subotičanin Miroslava Vidača je preživeo bitku na Košarama, ali mu je od posledica ranjavanja život od tada znatno otežan. Ranjen je u nogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj se i dan-danas nalaze geleri. Njega i njegovu porodicu posetio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, i tom prilikom im je uručio veći broj paketa hrane, kućne hemije i sredstava za higijenu. Vidač je uz zahvalnost istakao da mu je drago što država u poslednjih nekoliko godina neguje sećanje na bitku na Košarama i ceni žrtvu koju su borci podneli.

"Posle dvadeset godina nekoliko državnika, prvi gradonačelnik koji je uspeo da me poseti, za svih ovih dvadeset godina. Živim skromno sa suprugom Elvirom i naših četvoro dece, na salašu nadomak Subotice", rekao je Miroslav Vidač.

Gradonačelnik Subotice je podsetio da je bitka na Košarama jedna od najsurovijih i najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, koja je postala simbol odbrane zemlje i državne granice.

"Smatram kako država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvoreno priča o NATO agresiji i herojskoj borbi naših boraca, tako i lokalna samouprava subotička, kao i sve ostale, na svaki način moraju da pomažu naše heroje, naše junake", naglasio je gradonačelnik Bakić.

Bakić je takođe podsetio prisutne da je Vidač služio na najtežem mestu, na junačkoj karauli Košare, gde je naša vojska zaustavila znatno mnogobrojnijeg neprijatelja. Za taj podvig svoj život je žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič, koga se i u ovoj prilici sa posebnim poštovanjem sećamo, rekao je gradonačelnik Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.