Subaru ubrzava svoje električne planove

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 16:14

Subaru ubrzava svoje električne planove

Izvršni direktor Subarua Atsushi Osaki je odlučio da udvostruči brzinu kojom ovaj japanski proizvođač automobila usvaja električna vozila, piše Autoblog.

„Tržište SAD se brzo pomera na elektrifikaciju, a situacija se značajno promenila u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Osaki na konferenciji za novinare. „U svetlu brzine promene EV-a u SAD, mislimo da je vreme da se odluči o proizvodnji BEV-a u SAD.”

Dok je Subaru ranije najavio da će predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri nova EV modela u narednim godinama, Osaki kaže da će kompanija sada lansirati osam.

Štaviše, očekuje se da će ta električna vozila činiti 400.000 prodaja godišnje u SAD, što je otprilike polovina njegovog trenutnog obima. Subaru takođe planira da lokalizuje proizvodnju u SAD. Ovaj deo plana se još uvek razmatra, ali se Subaru nada da će tamo početi da proizvodi električna vozila u narednih četiri do pet godina.

Nedavni izveštaji sugerišu da će Toyota početi da pravi potpuno električni krosover za Subaru u Kentakiju do 2025. godine, ali Osaki nije potvrdio glasine. Iako je napomenuo da je Subaruovo partnerstvo sa Toyotom bilo plodonosno, čini se da je podjednako fokusiran na to da kompanija napravi sopstvena električna vozila.

Lokalizacijom proizvodnje, kompanija se takođe nada da će iskoristiti poreske olakšice navedene u Zakonu o smanjenju inflacije.

U međuvremenu, u ostatku sveta, Subaru navodi da se nada da će prodavati 600.000 električnih vozila do 2030. Da bi to postigao, japanski proizvođač automobila će početi da proizvodi električna vozila u Japanu do 2025. godine, na liniji koja može da proizvede oko 200.000 vozila godišnje. Očekuje se da će dodati još jednu, sličnu liniju u Japanu do 2027.

Iako specifičnosti novih vozila ostaju nepoznate, Subaru je ranije rekao da će naredna četiri električna vozila koja će predstaviti biti krosoveri. Osaki je sugerisao da bi četiri modela mogla da imaju raznovrsnije karoserije. Očekuje se da će baterije obezbediti Panasonic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subaru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.