Subaru dobio nova priznanja za bezbednost svojih modela

Izvor: B92, 04.Jun.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subaru dobio nova priznanja za bezbednost svojih modela

Američki Institut za bezbednost na putevima (IIHS), dodelio je najviše priznanje pod nazivom "Najbezbedniji za 2014." (Top Safety Pick 2014) novim modelima Subaru WRX i WRX STI koji se trenutno prodaju na severnoameričkom tržištu. Ova nagrada za bezbednost već je pripala Subaru modelima Legacy, Outback, Impreza, XV/Crosstrek i Forester.

Da bi osvojio priznanje "najbezbedniji" automobil mora da dobije ocene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "dobar" na sva četiri testa - fontalnom i bočnom sudaru, testu prevrtanja kao i na proveri izdržljivosti naslona za glavu koji na prednjim i zadnjim sedištima štite od povreda vratnih pršljenova prilikom udara otpozadi.

Od 2012. godine dodat je i test udarca u prepreku prednjom bočnom stranom vozila na kome je obavezna ocena "dobar" ili "zadovoljavajući". Na ovom testu se simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo ili statičnu prepreku, poput drveta.

Novi Subaru WRX i WRX STI osvojili su na svih pet pomenutih IIHS testova najviše ocene, "dobar", za zaštitu putnika u vozilu.

Modelska linija WRX opremljena simetričnim pogonom na sve točkove (SAWD) u sadejstvu sa bokser motorom simbol je sportskih uspeha Subarua. Od kada se prvi model našao na putevima 1992. godine, Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u automobilski sport širom sveta kao sedan koji kombinuje osobine sportiste sa praktičnošću limuzine sa 4 vrata.

Saznajte više o modelu Subaru WRX.

Pročitajte o modelu Subaru WRX STI.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Subaru dobio nova priznanja za bezbednost svojih modela

Izvor: B92, 04.Jun.2014

Američki Institut za bezbednost na putevima (IIHS), dodelio je najviše priznanje pod nazivom "Najbezbedniji za 2014." (Top Safety Pick 2014) novim modelima Subaru WRX i WRX STI koji se trenutno prodaju na severnoameričkom tržištu. Ova nagrada za bezbednost već je pripala Subaru modelima Legacy,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.