Novosadski krediti za stanove

Izvor: B92, 27.Mar.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski krediti za stanove

Novi Sad -- Novosadska vlast planira uskoro da raspiše konkurs za subvencionisane stambene kredite.

Onima koji prođu na konkursu grad će za vreme otplate kredita plaćati kompletnu kamatu.

Trenutno se radi na utvrđivanju kriterijuma na osnovu kojih će biti dodeljene subvencije.

Za prosečnog stanovnika Srbije uzimanje kredita predstavlja, pre neizvesnu avanturu nego način za rešavanje problema.

Visoke i često promenljive kamate, neizvesnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi sa stalnim primanjima kao i njihova visina, mnoge ljude odbija od ideje da uzmu bilo kakav kredit.

Ovo se posebno odnosi na stambene ili druge dugoročne kredite.

Kako bi bar nekim građanima olakšali kupovinu stana novosadski čelnici će građanima koji prođu na konkursu plaćati celokupnu kamatu tokom otplate stambenog kredita.

Tačni kriterijumi po kojima će se određivati ko će dobti subvencije, a ko ne, još nisu poznati ali bi oni trebalo da budu usvojeni u narednih desetak dana.

Grad trenutno ima više od četrdeset miliona dinara za ove namene.

Lokalna vlast očekuje da bude veliko interesovanje za ovu akciju i nisu sigurni da će svi koji se prijave i zadovoljiti uslove konkursa i dobiti sredstva, ali obećavaju da će oni koji prođu konkurs moći da računaju na njihovu pomoć bez bojazni da će plaćanje kamate biti prekinuto iz bilo kog raloga.
Pogledaj vesti o: Subvencionisani stambeni krediti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.