Izvor: Danas, 30.Avg.2011, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema nade za stambene kredite u dinarima

Hrvatska poštanska banka prošle nedelje je u svoju ponudu kredita uvrstila i stambene zajmove indeksirane u kunama, bez ikakvog vezivanja za evro ili neku drugu stranu valutu. To je prvi put da su komšije dobile priliku da do svog krova nad glavom dođu zaduživanjem u valuti u kojoj primaju platu, što je po ocenama stručnjaka, posledica dugogodišnje politike niske inflacije i stabilnog kursa koji sprovodi tamošnja centralna banka. Građani Srbije, kako stvari sada stoje, još dugo neće moći da računaju na sličnu pogodnost, upravo zbog toga što ovde ni jedan ni drugi kriterijum ni izbliza nisu ispunjeni.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska kuna uzor za naš dinar

Izvor: B92, 31.Avg.2011, 04:55

Beograd -- Hrvatska poštanska banka je u svoju ponudu kredita uvrstila i stambene zajmove indeksirane u kunama, bez ikakvog vezivanja za evro ili neku drugu stranu valutu...To je prvi put da su komšije dobile priliku da do svog krova nad glavom dođu zaduživanjem u valuti u kojoj primaju platu, što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.