Vulin: Nema razgovora, mandat prvo Jorgovanki Tabaković

Izvor: Blic, 23.Maj.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nema razgovora, mandat prvo Jorgovanki Tabaković

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke još uvek nije započela razgovore o formiranju vlade ni sa jednom strankom, a novoizabrani predsednik države Tomislav Nikolić će mandat za formiranje nove vlade poveriti najpre Jorgovanki Tabaković, izjavio je danas lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

"Do sada nikad predsednk države nije ponudio mandat najvećoj stranci. Predsednik daje mandat stranci koja je osvojila najveći broj mandata, ona ima 30 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vidi da li može da okupi većinu. Mi ćemo probati da vladu formiramo poštujući principe, ako uspemo - uspemo, ako ne - vraćamo mandat predsedniku", rekao je Vulin.

Na pitanje da li je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić juče razgovarao sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, Vulin je rekao da nije, a na pitanje da li je moguća kohabitacija odgovorio da je sve što je u skladu sa Ustavom moguće.

"Kohabitacija je moguća. To je legalno, ali nije legitimno. Svaka vlada u kojoj neće biti naše koalicije ili bar SNS neće biti legitimna, jer su građani tako rekli na izborima", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da nije neki veliki pristalica koalicije sa socijalistima, ali da veruje da će Dačić ostati dosledan i da će ponovo preći na stranu pobednika.

Vulin tvrdi i da strani ambasadori ovih dana "puno razgovaraju sa političarima u Srbiji" i da "smatraju razumljivim da bi vlada bez SNS bila nesigurna, labava i loša", ali da bi takođe "mnogi od njih voleli da nekako spasu DS od njene izvesne političke sudbine, a to je da bude opozicija".

"Činjenica je da međunarodna zajednica smatra da bi bilo jako važno da SNS bude u vladi", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: SNS još ne razgovara o vladi

Izvor: B92, 23.Maj.2012

Beograd -- Koalicija okupljena oko SNS još nije započela razgovore o formiranju vlade ni sa jednom strankom, tvrdi lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin...On je, gostujući u emisji B92 "Hoću da znam", rekao i da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za formiranje nove vlade...

Nastavak na B92...

Mandat prvo Jorgovanki Tabaković

Izvor: RTV Pink, 23.Maj.2012

Vulin: Nema razgovora, mandat prvo Jorgovanki Tabaković. . . Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke još uvek nije započela razgovore o formiranju vlade ni sa jednom strankom, a novoizabrani predsednik države Tomislav Nikolić će mandat za formiranje nove vlade poveriti najpre Jorgovanki...

Nastavak na RTV Pink...

VUČIĆ: Pregovori o formiranju vlade nakon Nikolićeve inauguracije

Izvor: Danas, 23.Maj.2012

Zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije počeće nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom. Neformalnih kontakata među strankama, naravno, ima, ali to s kim razgovaramo sačuvaću...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.