Vulin: Mandatar treba da bude iz redova SNS-a

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Mandatar treba da bude iz redova SNS-a

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za RTS da mandatar za sastav nove vlade treba da bude iz Srpske napredne stranke jer je to najveća partija koja je doprinela pobedi Aleksandra Vučića na izborima.
Vulin je, gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Dnevniku RTS-a, istakao da Vučić uživa poverenje 60 odsto građana, kao i da zahvaljujući svom autoritetu i broju glasova ima pravo da izabere nekog sebi bliskog za premijera.

"Ima pravo da predsednik Vlade bude neko ko će mu biti blizak, ko će sprovoditi njegovu politiku i ko će nastaviti sa politikom koja je dovela do te ubedljive pobede na izborima", ukazao je Vulin.
Komentarišući navode da Vlada neće nastaviti u tom pravcu ukoliko su koalicioni partneri, konkretno lider SPS-a Ivica Dačić, bliži tom mestu, Vulin kaže da je Vučićev autoritet takav da svako ko bi pokušao da promeni kurs ove Vlade u tome sigurno ne bi uspeo i ne bi imao podršku birača za to.
"Smatram da najveća partija, koja je i okupila ovu koaliciju i koja je povela promene u Srbiji, treba da ima predsednika Vlade. Mislim da je to najbrža i najdirektnija veza sa predsednikom Republike. Predsednik Republike je taj koji će, zahvaljujući svom autoritetu i broju glasova, imati pravo da da mandat i ono što je važnije od slova zakona imati realnu mogućnost da svoj izbor predstavi i zaštiti, podrži svoj izbor u vremenu koje dolazi. Moj stav je i dalje da SNS treba da predloži mandatara", rekao je Vulin. 
Govoreći o ilegalnim domovima, Vulin je istakao da je u poslednje dve godine zatvoreno više ilegalnih domova nego u prethodnih devet godina. "Prepoznali smo to zlo i borimo se protiv toga", kaže Vulin.
Naglašava da niko ne treba da boravi u ilegalnim domovima u kojima ne postoje nikakvi uslovi.
"Konkretno, u Zrenjaninu smo pronašli 12 ljudi u podrumskoj prostoriji bez svetla, možete zamisliti šta se moglo dogoditi", navodi ministar.
Tvrdi da centri za socijalni rad sa svojim širokim spektrom delovanja, ali i prisustvo inspektora na terenu doprinose pronalaženju ilegalnih domova.
"Kaznena politika je vrlo blaga. Mi smo u Zrenjaninu na istoj adresi već dva puta zatvarali dom, ovo je treći put. Poslednji put je bila kazna 70.000 dinara", objašnjava Vulin.
Ističe da kaznena politika mora da se menja kroz zakonodavna rešenja i dodao da niko ne zna koliko je starijih lica zbog neadekvatnih uslova završilo život ranije.
"Zalažem se za to da se kazni i ono lice koje ostavilo u ilegalnom domu stariju osobu", kaže ministar.
Ukazao je da se na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nalazi spisak svih licenciranih domova.
Kada je reč o zaštiti radnika koji se nalaze na privremenom boravku u inostaranstvu, Vulin kaže da je potrebna međusobna razmena informacija sa državama u koje radnici iz Srbije idu.
Naglasio je da je zatvorena jedna velika agencija "Largo Srbija", kao i da su zatvorene još tri agencije koje okupljaju radnike, daju im da potpišu ugovore, ali im ne kažu gde će da rade i pod kakvim uslovima.
"Najveći cilj Vlade je da ostanu i rade ovde, ali ako već idu - daćemo sve od sebe da znaju gde rade i pod kakvim uslovima", zaključio je Vulin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Novi premijer treba da bude iz SNS, blizak Vučiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2017

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da novi premijer Srbije treba da bude neko iz Srpske napredne stranke i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da izabere nekog sebi bliskog...Vulin je na Radio-televiziji Srbije rekao da Vučić zahvaljujući svom autoritetu i broju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.