Vuk Drašković o Vučiću, pa kritike SNS

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Drašković o Vučiću, pa kritike SNS

Izjava lidera SPO izazvala reagovanje vladajuće stranke. Evo šta je proizvelo revolt u SNS...

Foto: youtube/printscreen Vuk Drašković

Vuk Drašković izjavio je danas za TV N1 da premijer Aleksandar Vučić ima njegovu podršku za sve što radi u korist evropeizacije Srbije. Međutim, kako je dodao, Vučić nema njegovu podršku za sve što je suprotno evropskim integracijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Komenatrišući odluku o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da izruči Ramuša Haradinaja, Drašković kaže da je to potez u korist naše štete i da ne može da razume i podrži tako nešto.

"Ispada da su francuski državni službenici, predsednik, premijer presuđivali Haradinaju pa je sada ovo uzvratna mera. Nameštamo se kao država koja će zbog toga od Francuske pri otvaranju poglavlja dobiti odgovore koji nam se neće svideti", smatra Drašković.

Ovo je odgovor Srbije Francuskoj za Haradinaja

Kaže i da danas umesto "jedne TV Bastilje, imamo TV Bastiljice" i dodaje da bi bolje bilo da je medijski mrak i da bi manja šteta bila da se ništa ne vidi na ekranu, umesto "sistematičnog zaglupljivanja naroda".

Drašković smatra i da se nije odmaklo u reformi tajnih službi i da je to nesreća Srbije.

Izjavu lidera SPO osuđuje član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, koji je oštro uzvratio, ocenjući da je ona protivna državnoj politici.

 Đukanović stavove Draškovića, kako je rekao za Tanjug, vidi kao izraz politika koje su protiv suverene, nezavisne, bezbednosno stabilne i ekonomski razvijene Srbije.

"Predlažem Draškoviću da prvo vrati sve pare koje uzeo tokom svih ovih godina od NIS-a, i od Srba i od Rusa, i da kadrovi, obožavaoci njegove politike, lika i dela, koje je decenijama unazad infiltrirao u javna preduzeća, ambasade i konzulate i koji se godinama bahate uživajući privilegije, da odmah podnesu ostavke", poručio je Đukanović.

Kako kaže, ako ikada u budućnosti građani na izborima izaberu Vuka Draškovića da vodi Srbiju, onda "neka on vodi politiku kakvu god hoće i namešta svoje kadrove gde god želi".

Đukanović dodaje da će na prvoj narednoj sednici Predsedništva zahtevati od rukovodstva SNS da se "jasno odredi prema onima koji ne slede državnu politiku, kojima smeta suverena, nezavisna, bezbednosno stabilna i ekonomski razvijena Srbija, a koji su poslednji u ovoj državi koji mogu da drže bilo kakve moralne pridike".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.