Vučić prepustio niškom SNS odluku o aerodromu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prepustio niškom SNS odluku o aerodromu

Ako Srpska napredna stranka u Nišu i njeni odbornici odluče da Aerodrom “Konstantin Veliki” ostane u vlasništvu grada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da će prihvatitit takvu odluku i da neće smenjivati “naprednjačke” funkcionere zbog toga.

Konačnu odluku da li će niški aerodrom vlasnički “ostati u gradu” ili “otići državi” doneće niški odbornici, ali ne zna se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kad. Većinu u gradskom parlamentu ima SNS.

Hoćete da Niš to dobije? Hoće SNS u Nišu? Nema problema? Da ostane to gradu Nišu, ne Srbiji? Nema problema ljudi. Niko neće da skida u lokalnim odborima zbog toga, pa da smenjujemo ljude ili nešto. Nema problema, evo vam to. Ali onda ćete u Nišu morati da objasnite ljudima zašto zaostajete u razvoju ekonomski, zašto razvoj aerodroma ne ide tom brzinom i na takav način - rekao je Vučić.

Predsednik je ponovio da su potrebna hitna ulaganja od 15-20 miliona evra da bi broj putnika na niškom aerodromu nastavio da raste. Takve ocene su stručnjaci ranije ocenili kao “totalni politički spin”.

Potrebno je da se uloži 15-20 miliona evra da bi aerodrom nastavio da raste. Vi smatrate da ne treba to? Nego da grad Niš ulaže? Nama lakše. Samo nemojte da obmanjujete građane i nemojte ljudima da govorite da je država strano telo u Nišu, jer se odmah javljaju svi drugi koji će odmah da imaju za 3 godine više putnika nego Niš - kaže Vučić.

Ipak, predsednik je napomenuo da “još uvek nemaju odluku” o niškom aerodromu. Iako je Aerodrom “Konstantin Veliki” još uvek u vlasništvu Grada, Vučić kaže “da može da se dogodi da aerodrom vrate Nišu”.

Podsetimo, Aleksandar Vučić danas je otvorio fabriku Leoni, a ispred ga je dočekalo oko 7.000 ljudi iz cele jugositočne Srbije. Opozicija je za popodne najavila protest protiv poklanjanja aerodroma državi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vučić: Odluku o preuzimanju „Konstantina Velikog“ doneće odbornici SNS-a u Nišu

Izvor: TangoSix.rs, 25.Apr.2018

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas na otvaranju fabrike „Leoni“ da će, ukoliko Srpska napredna stranka u Nišu i njeni odbornici odluče da Aerodrom “Konstantin Veliki” ostane u vlasništvu grada, prihvatiti takvu odluku i da neće smenjivati “naprednjačke” funkcionere zbog toga,...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.