Vučić: Srbija pobeđuje i u Briselu

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija pobeđuje i u Briselu

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima.
"Potrebno je reći nekima u regionu koji su bili naviknuti na to da Srbija bude dežurni gubitnik, koji su očekivali da će i danas Srbija biti poražena u Briselu, pa nije, oni koji bi očekivali da svaki dan bude poražena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a Srbija je počela da pobeđuje i to im prilično smeta", rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Požarevcu.

Ponavlja da neki ne žele čvrstu Vladu Srbije, da ih ima mnogo u samoj Srbiji, od različitih tajkunskih centara moći do političara, kojima je jedino ostalo da vređaju i od kojih se umesto programa i brige može samo čuti "mrzimo Vučića".
"Baš ih briga za Srbiju, važno im je samo da se dočepaju vlasti", rekao je Vučić.
Onima u svetu koji ne žele čvrstu Vladu Srbije i koji žele stranke "na povocu" i da preko njih ostvaruju svoje interese, Vučić je poručio da dok je predsednik nikada neće dozvoliti da neko sa strane upravlja zemljom, nijedna ambasada, već samo građani Srbije.
Vučić je, osvrćući se na negativnu kampanju svojih političkih protivnika, pozvao pristalice da do pobede na izborima dođu mirno i čisto.
"Smeju mi se politički protivnici, ali ja neću reći nijednu ružnu reč o njima, pustite njih da govore, a mi ćemo lepo, mirno i čisto da dođemo do pobede! Čisto, najčistije moguće", rekao je Vučić.
Naglasio je da se u Srbiji poštuju ljudi svih veroispovesti, pripadnici drugih naroda.
"Neću da čujem, ne sme u Srbiji da se čuju uvrede na račun Slovaka, ružna reč o Vlasima ne sme i ne može da se čuje, jer to je Srbija i nikakve razlike ne smeju da se prave među ljudima", rekao je Vučić.
Naveo je da je u prethodne dve godine ostvaren dinamični rast, da su stabilizovane javne finansije, da nema više bojazni od bankrotstva, čemu svedoče i reči iz Svetske banke da će onaj koji dođe posle Vučića imati mnogo bolju osnovu.
"Juče ste čuli mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je rekao da je Srbija u poslednje dve godine postala ozbiljna i ugledna država, malo li je kada to čujete od premijera jedne evropske zemlje?", naveo je Vučić.

Dodao je da povratak u prošlost znači povratak u pljačkaške privatizacije, da vladaju oni koji su u Požarevcu i drugim mestima Braničevskog okruga uništili sve, ističući da Srbiji ne treba prošlost u kojoj ćemo ići u sukob sa svima, u kojoj ćemo biti evropski gubavac, što bi mnogi u regionu želeli.
Vučić je rekao i da će plate u javnom sektoru i penzije rasti, ali na realnim osnovama, a ne, kao što se ranije dešavalo, samo pred izbore, kako bi se kupovali glasovi građana.
Podsetio je i da će u ponedeljak biti potpisan ugovor za Železaru u Smederevu, što će biti velika injekcija za celu Srbiju.
"Neka nam je srećna Železara, koja radi, jer smo je nasledili sa katancem", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekima jedini program - "mrzimo Vučića"

Izvor: Mondo, 14.Apr.2016

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima..."Potrebno je nekima u regionu, koji su bili naviknuti na to da Srbija bude dežurni gubitnik, koji su očekivali da...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Srbija pobeđuje i u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2016

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima..."Potrebno je nekima u regionu, koji su bili naviknuti na to da Srbija bude dežurni gubitnik, koji su očekivali da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.