Vučić: Solite nam pamet; Mićunović: Ne plašim se hapšenja

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Solite nam pamet; Mićunović: Ne plašim se hapšenja

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i poslanici Demokratske stranke su u Skupštini Srbije vodili oštru polemiku o stranačkim zapošljavanjima i partijskoj državi koju je, prema rečima Vučića, stvorio DS.

Tokom rasprave o Predlogu zakona o ministarstvima i članu koji predviđa otpuštanje državnih službenika u roku od 45 dana od formiranja vlade ukoliko ne budu imali dobre rezultate, poslanici DS su ocenili da taj član napisan da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u ministarstva mogli da budu dovedeni "stranački poslušnici".

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da o stranačkom zapošljavanju "sole pamet oni koji su stvorili partijsku državu".

"Vi nama ovde solite pamet ko bi i kako trebalo da se ponaša u budućnosti. Pa, svakog tužioca ste postavljali po osnovu političke partije. Znate kakvi ste vi pa pomišljate da smo takvi i mi i mislite da će svi da rade ono što ste vi radili u prethodno peridu", kazao je Vučić.

On je rekao da ima iz DS i službenika koji su dobro obavljali posao te da će oni i dalje ostati na istim mestima. Vučić je optužio DS da su ogromne pare davali na medije i da su stvorili "političke biltene" u kojima su "slike DS lepe, a naprednjaka crne".

Dodao je da novu vladajuću većinu niko neće moći da natera da odustane od borbe protiv korupcije i kriminala.

Šef poslaničke grupe DS-a Dragoljub Mićunović rekao je da Vučić priča kao da se sutra održavaju izbor i da mu nije jasno da li pokušava nekog da zaplaši hapšenjima.

"Ovde se radi o jednoj jedinoj stvari i na nju reagujemo. Ono što ovde branim i braniću to su slobode i demokratija. Nigde na svetu se demokratija ne razvija proširenjem izvršne vlasti. Ne dozvoljavamo nasilje i nećete nas ućutkati da kritikujemo vladu", rekao je Mićunović.

On je kazao da se "ne boji ničega, pa ni hapšenja, jer je i to doživeo".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.