Vučić: Presuda u aferi Kofer skandalozna

Izvor: RTS, 27.Maj.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Presuda u aferi "Kofer" skandalozna

Aleksandar Vučić rekao da je oslobađajuća presuda akterima afere "Kofer" Simiću i Zagrađaninu skandalozna. Naprednjaci očekuju pobedu na predstojećim lokalnim izborima u Boru.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda za bivšeg viceguvernera Dejana Simića i člana SPS Vladimira Zagrađanina u slučaju "Kofer" skandalozna i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je takvom odlukom suda doveden u pitanje pravosudni sistem Srbije.

"Ovo je skandal neviđenih razmera. Takvom presudom pravosudni sistem je doveden u pitanje i u potpunosti razoren. Jesu li to rezultati reforme pravosuđa i da li smo se za takvu reformu zalagali", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, sporno u tom procesu je što je sudija iz dokaznog materijala izuzeo transkripte razgovora optuženih, iz kojih se može saznati namera o davanju mita, kao i to što se tužilac nije žalio na takvu odluku sudije.

"Naše pitanje je da nam kažu gde i ko je to dogovorio, da li je reforma pravosuđa imala svoje učesnike sedam dana pre donošenja te presude na Paliću, da li su se tamo sastajali advokati odbrane i tužilac, šta su razgovarali, koliko vremena su proveli zajedno i ko je od političara učestvovao u nameštanju te presude", rekao je Vučić.

Simić i Zagrađanin su krajem prošle sedmice oslobođeni optužbe za krivično delo primanja mita u aferi "kofer", a optužnica ih je teretila za posredovanje u primanju mita, kako bi NBS vratila dozvolu za rad Kreditno eksportnoj banci (članici TBI grupe u Beogradu).

Simić je 11. januara 2006. godine, zajedno sa Zagrađeninom, uhapšen u svom stanu u Beogradu, gde je policija pronašla tašnu sa 100.000 evra, zbog čega je taj slučaj u javnosti poznat kao "afera kofer".

Vučić se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore u opštini Bor, koji će biti održani 20. juna, a na kojima će SNS nastupati zajedno sa Novom Srbijom i Pokretom socijalista, navodeći da očekuje pobedu i da je uveren da će građani glasati za promene.

Komentarišući jučerašnju odluku Euleksa o zabrani nenajavljenih poseta Kosovu i Metohiji zvaničnicima Srbije, zamenik predsednika SNS je rekao da je takva odluka suprotna evropskim propisima i manirima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.