Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pisma penzionerima o trošku SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pismo zahvalnosti penzionerima slao kao predsednik stranke, a ne države.

On je dodao da je to zato da bi taj trošak platila stranka, a ne poreski obveznici.

Odgovarajući na pitanja novinara u Zrenjaninu, on je takođe rekao da je u politiku ušao 1993. godine, kada su svi ratovi bili skoro završeni.

"To što je neko u stanju da vam piše pisma i namešta pisma, pa da vam objašnjava kako me neko zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još iz devedesete godine u politici... Ja nisam od devedesete godine u politici. Izmišljali su da sam kumovao ratovima, a svi ratovi su skoro bili završeni kada sam ušao u politiku, sem agresije NATO na Srbiju. Tek krajem 1993. godine sam ušao u politiku", rekao je Vučić.

Ponovio je da je razlika između njega i njegovih političkih protivnika sve vidljivija i uočljivija, što, kaže, vidi i po reakcijama građana.

"Govore o nepostojećim istraživanjima, e, pa, ja imam stvarna istraživanja i ne bih bio naročito srećan na njihovom mestu onim što ta istraživanja govore", naveo je.

"Želim im mnogo zabave sa mojim lutkama, neka se bave lutkama, psovkama i uvredama na moj račun, a ja ću otvaranjem fabrika, pa ljudi neka procene svačiji rad", rekao je Vučić.

Podsetimo, prošle nedelje su na adresu penzionera u Srbiji počela da stižu pisma zahvalnosti u ime predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Međutim, pošiljalac nije PIO Fond, koji ima evidenciju o svim penzionerima u Srbiji, već Srpska napredna stranka, koja, ako se Zakon o zaštiti podataka o ličnosti poštuje, ne bi smela da raspolaže informacijama ko je sve penzioner i gde živi. Ovim povodom reagovao je i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić koji je pokrenuo postupak nadzora u Fondu PIO i Generalnom sekretarijatu predsednika Republike.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.