Vučić: Otvoreni smo za saradnju

Izvor: RTS, 15.Jul.2012, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Otvoreni smo za saradnju

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je SNS otvorena za saradnju sa svim političkim činiocima. Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vučić nije želeo da otkrije koju će funkciju imati u novoj vladi, ali je rekao da bi želeo da se bavi odbranom i bezbednošću.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da su naprednjaci otvoreni za saradnju sa svima kada je u pitanju sastavljanje nove vlade Srbije.

Gostujući u Dnevniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS-a, Vučić je rekao da će se razgovarati sa svim političkim činiocima, da vidimo dokle je zemlja stigla, zašto se stalo, zašto se nalazimo u ovolikim problemima i šta je to što zajednički možemo da postignemo...

On je potvrdio da je telefonski razgovarao sa Rasimom Ljajićem i da narednih dana očekuje odgovor.  

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je i u toku formiranja ove vlada pokazala da je u stanju da razgovara i ponudi određene funkcije i ljudima koji pripadaju drugim političkim strankama. 

"Više pametnih ljudi, više dobra mogu da donesu Srbiji, a sve ostalo je stvar dogovora", rekao je Vučić.

Vršilac dužnosti zamenika SNS-a nije želeo da otkrije koju će on funkciju imati u novoj vladi, ali je rekao da bi hteo da se bavi odbranom i bezbednošću. 

Vučić je rekao da će naprednjaci na sednici Glavnog odbora odlučiti o kadrovskim rešenjima i da će se konsultovati sa mandatarom Ivicom Dačićem.

On je rekao da je uvren da će ova vlada biti uspešnija od prethodne, da će, kako kaže, mnoge stvari pomeriti s mrtve tačke.

"Nadam se i da će ljudi imati strpljenja bez obzira na teško vreme i breme koje je pred nama", rekao je Vučić.  

Lider naprednjaka ističe da se još uvek ne zna da li će vlada imati 15 ministarstava jer to zavisi od institucija, ali da će prioritet vlade biti da smanji rashodnu, a poveća prihodnu stranu budžeta.

Govoreći o svojoj posseti Sjedinjim državama, Vučić je rekao da Amerika nije nikome davala podršku za fomiranje vlade i da je po tom pitanju bila neutralna. 

"U razgovorima oni su naglasili da oni neće da utiču na to kakao da izgleda skupštinska većina, kako da se pravi vlada, ali da oni imaju svoja pitanja i svoje zahteve", rekao je Vučić. 

Lider naprednjaka naveo je da problem Kosova ostaje otvoreno pitanje koje se tiče cele međunarodne zajednice.

"Mi sa jedne strane imao Ustav Republike Srbije, a sa druge imamo zahteve u svetu, ali ono što je za nas važno jeste da ostanemo pošteni prema svima i da ono što kažemo, što obećamo, to i uradimo", zaključio je Vučić.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Razgovarao sam sa Ljajićem

Izvor: GdeInvestirati.com, 16.Jul.2012, 11:46

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je SNS otvorena za saradnju sa svim političkim činiocima. Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vučić nije želeo da otkrije koju će funkciju imati u novoj vladi, ali je rekao da bi želeo da se bavi odbranom i bezbednošću. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.