Vučić: Ne dam nikom da nam drži patriotske pridike

Izvor: Blic, 31.Mar.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne dam nikom da nam drži patriotske pridike

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas sa predizbornog skupa u Čačku da neće dozvoliti da Srbiji drže patriotske pridike oni koji bi se, pod pritiskom, ponašali protivno interesima svog naroda.

On je, obraćajući se okupljenima na mitingu, rekao da je zastrašujuće neodgovorno što su učinile vođe koalicije koji su govorili za šibeničke novine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Drže nam patriotske pridike oni koji su prvi govorili želeći da Srbiju i srpski narod obeleže kao genocidan, da se baš to dogodilo u Srebrenici. Malo im je bilo zločina protiv čovečnosti - naglasio je on.

Vučić je kazao da su se drznuli baš oni koji kažu da je hrvatska vojska imala pravo da upadne u Knin i uradi što je uradila.

- Ne dam nikom da nam drži patriotske pridike, jer patriotizam znači očuvati Srbiju, braniti srpski narod, štiti interese i imati mir i stablnost - poručio je Vučić.

On je podvukao da za njega proterivanje Srba iz Krajine nije nešto što je bilo legitimno, što je bilo dobro, kao što to lideri "te koalicije“ govore u šibeničkim novinama.

- Za mene je to bio zločin protiv srpskog naroda, najteži etnicko čišćenje posle Drugog svetskog rata. Zamislite šta bi sve o svom narodu rekli da su bili pod malo većim pritiskom. Zamislite da su bili pod pritiscima pod kojim smo mi bili, a oni su poklekli pitanjima novinara šibeničkih novina i ponašali se protivno inetersima svog naroda“, istakao je on.

Vučić je naglasio da je najveći cilj koalicije koju prevdodi mir i stabilnost, očuvanje nacionalnih interesa i da nikoga ne ugrožavaju.

- Mir nam donosi prosperitet - zaključio je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.