Vučić: Ko nas kamenom, mi njega pobedom

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ko nas kamenom, mi njega pobedom

Lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da će najbolji odgovor naprednjaka na sve uvrede koje su pretrpeli tokom izborne kampanje biti pobeda na predstojećim izborima.
"Ko nas kamenom, mi njega pobedom u nedelju i to je najbolji odgovor, bez uvreda i teških reči", istakao je Vučić na predizbornoj konvenciji u Kragujevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozivajući se na jedan od transparenata.

Kaže da su se svi ujedinili protiv SNS-a i njega i da, kada nemaju argumente za kritike o rastu ekonomskih pokazatelja i drugih dobrih rezultata i kada ne mogu da govore kako fabrike poput Železare, "Mitrosa" i MSK Kikinde rade, iako su ih ostavili u katancima, pribegavaju uvredama i ključnom argumentu – "Vučiću, pederu".
"Kada nemate nijedan drugi argument, onda vam ostaje jezik uvreda i ništa više. Pogledajte ih u poslednja tri dana, kao da su se raspomamili svi i nikakve razlike između njih nema, svi su ujedinjeni u mržnji", ukazao je Vučić.
On je ukazao da je situacija na predstojećim izborima veoma neizvesna i da nema sumnje da bi se svi za pet minuta ujedinili i napravili nekakvu tehničku vladu, kako bi mogli da nastave sa svojim kombinacijama i sede u foteljama.
Vučić je rekao da su sjajan argument protiv njega "Vučiću, pederu" počeli da koriste i njihovi koalicioni partneri, ali da o njima neće reći nijednu ružnu reč.
"Nećete moći da pobeđujete Srbiju, jer Srbija neće da se najgori ujedinjuju, već hoće da to čine najbolji, za bolju budućnost. Izađite na izbore, da ih pobedimo čisto, najčistije, bez ijednog incidenta i uvrede", poručio je Vučić.
Rad prethodnih vlasti Vučić je dokumentovao i statističkim podacima, prema kojima je Srbija prošle godine zabeležila rast od 0,8 odsto, da će ove godine biti ostvaren rast od preko dva odsto, a dogodine preko 3,5 odsto.
"Srbija će rasti dinamičnom brzinom, brzinom koju više ne mogu da prate. Znate li koliki smo rast imali 2009. godine? To je najveći pad u istoriji od minus 3,6 odsto BDP-a u samo jednoj godini, a mi gađamo na plus 3,6 sledeće godine, mala li je razlika?", istakao je Vučić.
Na njihove poruke da će sve vratiti, pozvao ih je da ništa ne vraćaju, osim novca otetog od dece ometene u razvoju za Heterlend i novca koji su uzeli od radnika širom Srbije.
"Te pare vratite i nemojte više da zimujete na Maldivima, ima lepih planina u Srbiji. Nemoj od otetih i ukradenih para to da radite, lepo zaradite, pa idite", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da je u prethodne dve godine bilo veoma teško, ali i podsetio da je Srbija pre dve godine bila pred bankrotom, da je republička kasa bila prazna i da je neko morao da donosi najnepopularnije odluke.
"Morate da donosite najnepopularnije odluke, morao je neko da uradi sve ono što oni nisu, a nije ih bilo briga što bi Srbija propala", rekao je Vučić.
On je naveo da je prethodna vlast Kragujevac ostavila u minusu od 60 miliona evra, što ga je, kaže, šokiralo više nego tadašnja loša situacija u Beogradu.
"Uspeo je Radomir, tako što smo se borili, Vlada je pomagala, oni su štedeli, davali smo novac, zemljište i dovodićemo nove investitore u Kragujevac", rekao je Vučić.
Vučić je zahvalio predsedniku Tomislavu Nikoliću na tome što je prisustvovao konvenciji, navodeći da ni naprednjaci valjda ne moraju njemu da govore koliko ga poštuju i vole.
"Znaćemo i mi da budemo tamo gde bude trebalo", poručio je Vučić Nikoliću.
On mu je zahvalio i na stvaranju SNS-a, na jednoj velikoj ideji koja je promenila stvari u Srbiji, kao i svim pristalicama koji su taj put sledili.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.