Vrh SNS će morati javno da podrži Vučića

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrh SNS će morati javno da podrži Vučića

Pismo visokog funkcionera SNS Miloša Vučevića, kako “Blic” nezvanično saznaje, zapravo je bilo uvod u zakazivanje sastanka Predsedništva naprednjaka o podršci reformama.

- Vučević je u svom pismu opomenuo i članstvo i funkcionere stranke da moraju da stanu uz svog lidera Aleksandra Vučića u vreme kada zbog reformi kulminiraju napadi na njega. Funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS koji nisu spremni da se zajedno sa Vučićem bore i koji nisu spremni da snose teret reformi, moći će slobodno da kupe prnje narodski rečeno - kaže naš izvor.

Premijer Aleksandar Vučić juče je napisao u “Informatoru SNS” uvodnik upravo na temu reformi, uz obećanje da će “Vlada nastaviti reforme kako bi Srbija postala normalna i uređena zemlja i da će učiniti sve da zaštiti najsiromašnije i najugroženije građane”.

- Koliko god da su bolne mere sa kojima smo izašli pred građane i koje smo otpočeli da sprovodimo, mislim da će već za tri godne, pri kraju mandata ove vlade, ljudi moći da vide mnogo više kilometara puta nego danas, da će imati mnogo bolje pruge, više investicija, više otvorenih fabrika i novih radnih mesta, neuporedivo veću privrednu aktivnost. I tu nema nazad, nema odustajanja.

Zoran Babić, šef kluba naprednjaka u Skupštini, kaže za “Blic” da je reč o reformskim merama za koje je SNS i dobila podršku na izborima tako da svi u stranci i moraju stati iza njih.

- Reč je o merama spasa Srbije, posle godina i decenija politike neutemeljene u realnosti i ekonomiji. Moramo ih sprovesti da bi preživeli! Vučević je hteo da nas podseti da se moramo jače stisnuti u jedan zajednički front u ovoj atmosferi linča - kaže Babić.

Aleksandar Martinović, poslanik SNS, takođe kaže da reforme moramo sprovesti i da je bolje da štedimo godinu dana, pa da nam deca žive bolje, nego da zadužimo i pokoljenja. Za pismo stranačkog kolege Vučevića smatra da je “gola istina”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.