Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend

Izvor: RTS, 09.Mar.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend

Član Predsedništva Demokratske stranke i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov optužio je opštinsku vlast u Novom Bečeju i Srpsku naprednu stranku za opstrukciju obnove dvorca "Heterlend".
Novosadski Radio 021 preneo je da je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo optužnicu protiv Milivoja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vrebalova, kao bivšeg predsednika opštine Novi Bečej i još tri lica zbog nezakonitog raspolaganja i prisvajanja novca namenjenog za adaptaciju dvorca "Heterlend" u Bočaru.

Vrebalov je pozvao opštinsku vlast i SNS da javno kažu zbog čega opstruišu taj projekat.
U pisanoj izjavi poručio je da mu je žao što je plemenit cilj poprimio dnevno-političku konotaciju i što se dobrobit dece sa posebnim potrebama koristi zarad dobijanja jeftinih političkih poena.
Vrebalov je istakao da se kod projekta da dvorac "Heterlend" bude prilagođen za zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama rukovodio plemenitošću cilja i da mu je žao i što je ceo projekat zbog tehničkih detalja poprimio konotaciju koju nikako ne zaslužuje.
"Ovom prilikom se ne bih izjašnjavao o pretkrivičnom postupku koji je u toku, jer imam poverenja u naše pravosudne organe. Lično smatram da je otkrivanje istine i sprovođenje pravde najčvršći stub vladavine prava", naveo je funkcioner DS-a.
Vrebalov je dodao i da se nadao da će investitor tog projekta shvatiti njegov značaj, te da će preduzeti sve kako bi se započeta investicija u celosti završila, za šta i dalje postoje objektivni uslovi.
"Neutrošen deo sredstava koji je neophodan i dovoljan za završetak radova na dvorcu 'Heterlend', više od dve godine stoji neiskorišćen kod Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine", objasnio je Vrebalov.
Poručio je i da "onaj ko nema moć argumenata, za svoje neosnovane tvrdnje, nažalost koristi jedino argumente moći".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Gde je 15 miliona dinara za obnovu dvorca Heterlend

Izvor: Blic, 09.Mar.2016

Srpska napredna stranka iz Novog Bečeja zatražila je danas da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend i poručila građanima Novog Bečeja da neće prikrivati tragove nečijeg lošeg vođenja opštine i pokrajine za vreme Demokratske stranke..."Vrhunac drskosti i laži...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.