Vraćeni mandati odbornicima SNS u Pirotu

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćeni mandati odbornicima SNS u Pirotu

PIROT - Srpskoj naprednoj stranci u Skupštini opštine Pirot, odlukom Upravnog suda u Nišu, vraćeni su odbornički mandanti posle spora koji sa Srpskom radikalnom strankom traje tri godine.

SNS računa na vraćanje svih 13 od 16 mandata koliko je na izborima 20odine tada imala jedinstvena odbornička grupa SRS-a, ali još se ne zna tačan broj vraćenih mandata.

Predsednik Okružnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << SNS Radmilo Kostić rekao je da je očigledno da Demokratska stranka kontroliše pravosuđe u Srbiji jer tek posle tri godine i dva meseca pre novih izbora vraća mandate sa kojima SNS ništa ne može da preduzme.

Prema njegovim rečima, ukoliko se zakaže sednica Skupštine opštine u njenom radu će svakako učestvovati i odornici te stranke i biti opozicija.

"Još nisam video sva rešenja o vraćanju mandata i u toku dana ćemo znati koliko nam je mandata vraćeno", kazao je Kostić.

Predsednik Opštinskog odbora SRS i šef odborničke grupe u SO Pirot Bojan Ilić rekao je da radikali još nemaju zvanični dokument o vraćawu mandata SNS-u, ali da će se žaliti čim stigne odluka Upravnog suda.

"Stranka koja nije učestvovala na lokalnim izborima 2008. godine ne može da polaže pravo na odborničke mandate. Žalićemo se najpre organima Srbije, a ako treba i sudu u Strazburu", kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, nema govora o vraćanju svih 13 mandata, već samo sedam ili osam, jer su se u međuvremenu neki od njih vratili u SRS.

"I da im vrate sve mandate, neće se ništa promeniti jer neće više biti ni jedne sednice opštinske Skupštine zbog novih lokalnih izbora na kojoj bi se ti mandati i verifikovali", kazao je Ilić.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Pirot Sreten Savov je rekao da bez obzira na konačan ishod, odnosno broj vraćenih mandata, neće biti ugrožena skupštinska većina, čak i da sud vrati svih 13 mandata SNS-u.

"U svakom slučaju imamo za sada 42 od 56 odbornika koji čine većinu", kazao je Savov.

Skupštinsku većinu u Pirotu čine odbornici URS-a koje čine Koalicija za Pirot Vladan Vasić, G17 plus i Srpski pokret obnove, Socijalistička partija Srbije i SRS koji imaju 42 mandata, a većinu podržava i četvoro nezavisnih odbornika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.