Vesić: Ne pripremam se za gradonačelnika, nije moja odluka

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Ne pripremam se za gradonačelnika, nije moja odluka

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se "ne priprema" za ulogu gradonačelnika jer je to politička odluka koju on ne donosi, ali je i dodao da Srpska napredna stranka Beograđanima na narednim izborima uz završene projekte nudi i viziju razvoja Beograda.

"Radim svoj posao kao gradski menadžer. To su političke odluke i ja ih ne donosim", rekao je Vesić novinarima tokom obilaska gradilišta kineskog kulturnog centra upitan da li se sprema za funkciju gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i šta će SNS ponuditi Beograđanima na lokalnim izborima.

SNS iza sebe ima rezultate i za protekle tri i po godine urađeno je više nego decenijama unazad, rekao je Vesić i dodao da će SNS Beograđanima ponuditi završene projekte, ali i ono što je još važnije, viziju razvoja Beograda.

"Vizija razvoja Beograda u poslednje tri godine potpuno je promenjena. Beograd se spušta na reke i razvija se na rekama umesto što se širio prema predgrađima", rekao je Vesić i dodao da je ta vizija deo vizije koju ima Vlada Srbije, odnosno predsednik Aleksandar Vučić.

Gradske vlasti, prema njegovim rečima, rešavaju infrastrukturne probleme Beograđana, radi se na izgradnji obilaznice, toplovoda, a postoji i više od 1.000 gradilišta."Veliki broj kineskih kompanija prisutan je u Beogradu i Kinezi su zainteresovani za veliki broj infrastrukturnih projekata, kao što su obilaznica, izgradnja toplovoda Obrenovac–Beograd, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu", rekao je Vesić i dodao da Kinezi pokušavaju da dobiju najveće projekte i nude dobre uslove.

"Mi dolazimo u poziciju da možemo da biramo s kim ćemo da radimo. U Beograd dolaze velike kompanije i Beograd postaje atraktivan za investiranje", rekao je Vesić i dodao da je nadležnima drago da rade s Kinezima i Kinom za razliku od nekih drugih evropskih zemalja.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.