Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini Irig i rekao da se funkcioner SNS Andrej Vučić pojavljuje u svim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast. Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je, voljom odbornika, formirala novu većinu u opštini Irig na potpuno zakonit >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i legitiman način, čime je je u potpunosti odbačena politika Demokratske stranke (DS), koja je od Iriga napravila zaostalu i nerazvijenu sredinu.

Vasin je na konferenciji za novinare pozvao Andreja Vučića, kada već boravi u svim lokalnim samoupravama u kojima SNS pokušava da preotme vlast, da se ponaša "konstruktivno" i da doprinosi smirivanju situacije.

"Ne optužujem ga, ali je činjenica da je bio u svim tim lokalnim samoupravama u vreme kada se SNS pripremala da preuzme vlast u njima, uključujući i Irig", kazao je Vasin.

Po njegovim rečima, SNS je u Irigu preuzela vlast uprkos tome što do pre dve nedelje tamo nije imala ni jednog odbornika, a sada ih ima devet.

Vasin je rekao da je SNS ucenjivala odbornike i pretila im, o čemu svedoči i današnja izjava odbornika Jedinstvene Srbije iz Iriga Miroslava Ivanovića koji je medijima rekao da su mu ljudi iz SNS na čelu s funkcionerom SNS Damirom Zobenicom nudili da ostane na funkciji predsednika Skupštine opštine pod uslovom da pređe u SNS.

Vasin je naveo da je novoizabrani predsednik Opštine Irig do juče bio zamenik predsednika te opštine kao kadar DS i kao predsednik Opštinskog odbora DS za Irig, a da juče je postao gradonačelnik Iriga i šef lokalnog odbora SNS.

"Pitam vas da li je moguće da Kazimirović za tako kratko vreme od demokrate postane naprednjak, ili je u pitanju ipak nešto drugo", rekao je Vasin.

On je dodao da se vrši nasilje nad odbornicima DS u mnogim vojvođanskim lokalnim samoupravama, a javnost o tome ćuti, podsetivši da je u poslednjih mesec i po dana SNS "nasilno" preuzela vlast u opštinama Žitište, Beočin, Titel i Irig, uz brojne incidente i fizičke napade na odbornike DS-a.

Vasin je rekao da iz SNS-a sada najavljuju da će na isti način kao u tim opštinama osvojiti i vlast u Inđiji i u Žablju.

Smenjeni predsednik Opštine Irig Vladimir Petrović rekao je da je njegova smena nelegalna, kao i cela jučerašnja sednica skupštine te opštine i dodao da je DS uložila žalbu Upravnom sudu i da je siguran da će ona biti usvojena.

On je naveo da je tokom zasedanja zgradu Opštine "obezbeđivalo" oko 20 "krupnih" mladića, koji su kazali da su iz Beograda, ali niko nije znao ko su i ko ih je doveo.

Miroslav Vasin je uputio apel ostalim političkim strankama, nevladinim organizacijama i celokupnoj javnosti da reaguju na "nasilje" koje sprovodi SNS u opštinama širom Srbije i dodao da će žrtve nasilja postati i svi oni koji danas ćute jer misle da se nasilje odvija samo nad DS.

On je rekao da nije razočaran time što su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) sada zajedno u vlasti sa SNS-om u Irigu, pošto lokalni odbori stranaka imaju autonomiju da odlučuju s kim će ići u koaliciju.

Vasin je rekao da su čelnici LSV bili "veoma korektni" i da su zajedno s čelnicima DS pokušali da poprave odnose lokalnih odbora dve stranke u Irigu, koji su loši već dve godine, ali to nije uspelo.

Po njegovim rečima, cilj DS je da ima dobru saradnju sa LSV, kako bi te dve stranke bile u dobrim odnosima pred lokalne izbore 2016. godine.

SNS: Legitimna većina

U saopštenju SNS ocenjuje sramnim i primitivnim pominjanje Andreja Vučića od predstavnika DS Miroslava Vasina i to se tumači kao nastavak hajke na premijera Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Da li SNS treba da liči na DS i da počne da javno pominje članove porodice Bojana Pajtića koji obavljaju javne funkcije, upitala je ta stranka.

JS: Organizovana akcija obmanjivanja javnosti

Pokrajinski odbor Jedinstvene Srbije oštro je danas osudio izjavu fukcionera Demokratske stranke Miroslava Vasina o navodnim razgovorima odbornika JS i SNS u Irigu oko promene vlasti, napominjujući da se radi o organizovanoj akciji obmanjivanja javnosti.

JS u saopštenju navodi da se Vasin poziva na, kako kažu, izmišljotine u medijima, a koje se odnose na navodne razgovore odbornika JS iz Iriga Miroslava Ivanovića i funkcionera SNS Damira Zobenice oko promene vlasti u toj sremskoj opštini.

"Da se radi o izmišljotinama i lažima Bojana Pajtića i Demokratske stranke mogu da potvrde i Miroslav Ivanović i Damir Zobenica, koji su spremni da se podvrgnu i poligrafskom ispitivanju, jer nikakve razgovore oko vlasti u Irigu nisu vodili", navodi se u saopštenju Informativne službe Pokrajinskog odbora JS.

Sumnjamo, dodaje se, da se radi i o organizovanoj akciji obmanjivanja javnosti, jer Ivanović, kako tvrde, nije čak ni dao izjavu za medije.

"Demokratska stranka na čelu sa Bojanom Pajtićem na svaki način, a sve češće lažima i izmišljanjem afera, pokušava da diskredituje ugled Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera i time umanji poverenje građana u program premijera Aleksandra Vučića", kaže se u saopštenju.

Pokrajinski odbor JS osuđuje ponašanje rukovodstva DS-a, i napominje da "izmišljanjem afera i klevetama neće sakriti krah sopstvene stranke, a pogotovo neće stati na put reformama u Srbiji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast u opštinama

Izvor: RTS, 29.Jan.2015

Predsednik pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin optužio je SNS za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini Irig i rekao da se funkcioner naprednjaka Andrej Vučić pojavljuje u svim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast. ...

Nastavak na RTS...

Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast po Vojvodini

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2015

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini Irig i rekao da se funkcioner SNS Andrej Vučić pojavljuje u svim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast...Vasin je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.