Uskoro zaseda vrh naprednjaka

Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zaseda vrh naprednjaka

Beograd - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazaće sednicu Predsedništva SNS povodom zahteva gradskih odbora iz Novog Sada i Beograda, iako smatra da je vreme za rad a ne za mitingovanje, kažu za Danas najbliži saradnici lidera naprednjaka i premijera Srbije. Kako dodaju, još se ne zna kog datuma će biti održana sednica, imajući u vidu da Vučić već sutra putuje u Švedsku. U sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << stranke, međutim, tvrde za naš list da će „svakako biti održana u narednim danima“.

Podsetimo, novosadski i beogradski odbor SNS, koje predvode Miloš Vučević i Nebojša Stefanović, zatražili su hitne sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke zbog „orkestriranih napada na premijera i Vladu Srbije“. Vučević je čak najavio i da će predložiti na Predsedništvu da se organizuje skup koji će nedvosmisleno pokazati da li su građani Srbije za politiku Aleksandra Vučića.

U vezi sa pozivom nekoliko odbora SNS da se održi miting podrške premijeru i vladi zbog „orkestriranih napada na premijera i Vladu“, Vučić je juče rekao da je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rekao mu da razume one koji su tako nešto tražili, jer „vide i čuju šta se dešava svakoga dana“, ali je poručio da je sada vreme za rad, a ne za mitingovanje.

Potpredsednik SNS Igor Mirović kaže za Danas da datum sednice stranačkih organa zavisi od predsednika partije navodeći da ima potrebe za sednicom Predsedništva jer su na delu „politički dogovoreni koordinisani napadi na državu, državne institucije i stranku koja uživa najveće poverenje građana“.

„Još se ne zna kada će tačno sednica biti održana, jer predsednik Vučić u narednom periodu treba da poseti tri zemlje i Brisel, gde se očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom. Ipak, ukoliko se nastavi koordinisana kampanja, sastanak stranke se može očekivati u najskorijem vremenu“, napominje Mirović.

Komentarišući predlog gradonačelnika Novog Sada da se organizuje skup građana tim povodom, Mirović navodi da je reč o jednoj ideji o kojoj se za sada stranka nije izjašnjavala. „Ako se nastavi sa ispaljivanjem neistina sa svih strana, možda ne bi bilo loše organizovati jednu takvu manifestaciju. To je samo jedna od ideja, ali videćemo“, ističe potpredsednik SNS.

Opozicija: Nedostaju kontramitinzi

Borislav Stefanović (DS) rekao je u Skupštini Srbije da naprednjaci u nedostatku bilo kakvih rezultata pribegavaju receptima iz 90-ih godina. „Samo još fale kontramitinzi koje vlast očekuje, jer su telegrami podrške premijeru u kome mu se poručuje da izdrži već viđeni. Nadam se da do toga neće doći, zato što je besmisleno, štetno i opasno“, rekao je Stefanović, poručujući da ljubav prema premijeru u političkoj strukturi i političkoj areni ne postoji, jer je on politička a ne očinska figura.

Marko Ðurišić (SDS) navodi će priča o mitinzima pokazati da su „radikali ostali radikali i da promena samo odela i skidanje majica sa likom Vojislava Šešelja nije promenilo suštinu onih koji danas upravljaju Srbijom“.

Zoran Živković (NS) ocenio je da je pravo naprednjaka da organizuju mitinge, iako je to čudno pošto se tvrdi da imaju natpolovičnu podršku građana, ali da bi je opozicija ta koja treba da organizuje veliki skup, i to 12. marta, na dan ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. M. R. M.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.