Ubedljiva pobeda SNS u sve četiri opštine!

Izvor: Mondo, 16.Dec.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubedljiva pobeda SNS u sve četiri opštine!"

Lokalni izbori održani su danas u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli. "Ovo nisu bili laki izbori za nas, izjavio je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

 Vučić je na konferenciji za medije u sedištu SNS, kazao da su u Kuli osvojili 59,6 odsto glasova, Doljevcu 83,4 odsto, Kladovu 59 odsto i Lučanima 66,25 odsto glasova birača.

On je kazao da je ta pobeda veoma važna i velika nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za SNS, jer su dobili podršku 34.000 građana.

"Ovo nisu bili laki izbori u uslovima u kojima smo pritisnuti spolja zbog Kosova i Metohije, u uslovima zbog kojih su nas verbalno i fizičkom agresijom pritiskali iznutra", ocenio je Vučić.

"U svim opštinama u kojima su održani izbori SNS je odnela ubedljivu pobedu. U Kuli smo dobili 59, 68 odsto. SNS je dobila 26 mandata, SPS 5 mandata, POKS 2 mandata. U Lučanima je Srpska napredna stranka dobila više od 66 odsto glasova podrške. Drugoplasirani je Savez za Srbiju sa nešto više od 9 odsto. SNS je dobila 27 mandata, SZS 4 mandata", rekao je Vučić i dodao:

"Mnogo toga smo uradili u Doljevcu u Lučanima. Dosta smo uložili u ta mesta. Naravno ne zbog izbora, jer to smo radili još pre dve godine. Moraćemo još da radimo za Dragačevo."

Vučić je izjavio da se zahvaljuje svima.

"Da smo danas imali izbore u Beogradu bila bi veća razlika nego na prošlim izborima jer ljudi ne žele nerede, žele da rade. Hoću da zahvalim našem narodu na Kosovu i Metohiji. Vojska Kosova je formirana protiv našeg naroda na Kosovu."

On je izjavio da ima mnogo važnijih pitanja od pitanja vanrednih izbora.

"Spremam se za  Njujork (za sednicu SB UN) i celu noć moram da radim na tome, ima mnogo važnijih pitanja od pitanja vanrednih izbora. Mislim da je danas svima u Srbiji jasno. Srbija je važnija od svake stranke."

Kolika je bila izlaznost

Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovalo je osam lista, a pravo glasa imalo je 16.483 birača. Glasalo se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

 U Lučanima do 18 časova glasalo je 54,79 odsto upisanih birača.

Na izbore je izašlo oko 70 odsto Doljevčana.

U opštini Kula oko 36.000 birača glasalo je na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika. Do 18 časova u Kuli je glasalo 45 odsto građana.

Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu glasali su građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu. Izlaznost do 19 sati je 47 procenata.

Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić - SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za 10 manje nego do sada.

U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubića, građani su birali 37 odbornika u lokalnoj skupštini.

Na izborima takmičilo se pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac".

Pravo glasa na izborima u Doljevcu imalo je 14.700 građana.

Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu mogli su da glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu.

Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa imalo je nešto više od 22.300 gradana.

U opštini Kula oko 36.000 birača moglo je da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta, koji će imati 37 odbornika.

Na izborima u Kuli učetvovalo je osam izbornih lista: Aleksandar Vučić - Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije - Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković - Kekini principi, Pokret socijalista - Aleksandar Vulin, SRS - dr Vojislav Šešelj, PUPS - Milan Krkobabić i Grupa gradana"Kritična masa."

Izborni dan, pogotovu u Lučanima, je bio prilično buran.

Incidenti na izborima u Lučanima! (VIDEO)

Stefanović: Obradović upao u stanicu policije u Guči!

Izbori u Kladovu: SPS i SNS "u klinču"
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.