U Lazarevcu velika koalicija SPS-DS-SNS

Izvor: RTS, 10.Jul.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lazarevcu velika koalicija SPS-DS-SNS

Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka i Srpska napredna stranka potpisale u Lazarevcu koalicioni sporazum o formiranju vladajuće većine u toj beogradskoj opštini.

Koalicioni sporazum o formiranju vladajuće većine u Lazarevcu potpisale su Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka i Srpska napredna stranka.

Na taj način obezbeđena je većina od 34 mandata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u lokalnom parlamentu, koji broji 61 odbornika.

U predizbornoj koaliciji sa SPS-om bila je JS, a sa SNS bili su NS, PSS i PUPS.

Dogovoreno je da SPS za predsednika Opštine kandiduje Dragana Alimpijevića, SNS će za njegovog zamenika kandidovati Bojana Stevića, dok će DS za predsednika Skupštine opštine predložiti Dragana Milinkovića.

Nastavak konstitutivne sednice započet 5. jula, pa prekinut zbog nedostatka kvoruma, biće nastavljen sutra u 10 sati. 

U opoziciji će sa ukupno 27 odbornika biti DSS, Grupa građana "Lazarevac naša kuća", Grupa građana "Klub ljubitelja Lazarevca" i SRS.

Od 2008. godine na vlasti u Lazarevcu bila je koalicija sa DSS-om na čelu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.