Šutanovac: Obavezna vojska, korak unazad

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Obavezna vojska, korak unazad

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao da je zalaganje pojedinih stranaka za uvođenje obaveznog vojnog roka korak unazad.

"Zalaganje za vraćanje obaveznog vojnog roka ne bi bilo dobro ni za vojsku, ni za bezbednost i mislim da će sve stranke koje to zagovaraju od toga odustati", rekao je Šutanovac novinarima posle centralone proslave Dana kopnene vojske i pešadije.

SNS: Obaveznog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vojnog roka neće biti

Šutanovac: Srbi, slušajte predsednika! (VIDEO)

Vraćene verske službe u vojsku (VIDEO)

On je dodao da se savremen i moderan svet okreće ka transformaciji vojske kao profesionalne i da je u razgovorima sa predstavnicima Grčke, Turske i Rusije saznao da je i njihova želja da imaju profesionalnu vojsku.

Govoreći o predlozima da vojne bolnice pređu u civilno Ministarstvo zdravlja, Šutanovac je ocenio da je to potpuno neprihvatljivo.

"Vojska ima posebne potrebe po pitanju lečenja i zdravstvene zaštite i vojne bolnice su i sada otvorene za civilno stanovništvo", naglasio je ministar.

Šutanovac je podsetio da je na Vojno - medicinskoj akademiji poslednje tri godine na lečenje primljeno oko 70.000 civila i obavljeno je oko 37.000 operacija.

(S media/Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.