Stranke prijavile napade na svoje aktiviste

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke prijavile napade na svoje aktiviste

Pokret slobodnih građana je saopštio da je sa njihovog štanda kod Kalenić pijace otet predizborni materijal a Srpska napredna stranka navodi da su aktivisti SNS-a na Novom Beogradu dobijali verbalne pretnje i pretnje smrću.
Pokret slobodnih građana tvrdi da su aktivisti SNS-a kod Kalenić pijace, "uz pretnje, uvrede i silu", oteli sa njihovog štanda potpise podrške građana listi koju predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragan Đilas.
"Nasilnici su predizborni materijal pocepali i bacilli u kante za smeće. Policija je posle trećeg poziva izašla na lice mesta", navodi PSG u saopštenju i najavljuje krivične prijave. Kako kažu, štand sa omladinom PSG prvo su nepoznate osobe snimale i fotografisale.
Nakon toga, navodi se u saopštenju, "došlo je oko 50 aktivista SNS-a, koji su svojim štandovima okružili štand PSG-a i uznemiravali njihove pristalice, a jedan aktivista SNS-a je u jednom momentu oteo materijale PSG-a, pocepao ih i bacio u kantu, a listu sa potpisima podrške oteo". Navodi se i da je policija izjave uzela samo od članova PSG-a koji su bili napadnuti.
U saopštenju je i poziv predsednika PSG Saše Jankovića članovima i simpatizerima vladajuće stranke "da se odupru porukama mržnje i satanizacije opozicije koje njihovi lideri svakodnevno šalju". Ostale građane je pozvao da slobodno iskazuju svoje stavove i mišljenja i glasaju na predstojećim izborima.
I Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da su na Novom Beogradu napadnuti aktivisti SNS-a.
Navedeno je da su dobijali verbalne pretnje i pretnje smrću, a zapaljen je i propagandni materijal.
"Ovakva politika mržnje i zastrašivanja je odlika raznih Đilasa, Šapića, Jankovića, Jeremića i drugih tajkuna, koji strahom žele da vladaju, a osim mržnje prema Aleksandru Vučiću nemaju šta da ponude građanima", navedeno je u saopštenju.
Beogradski naprednjaci pozvali su nadležne državne organe da počinioce privedu pravdi.
Političkim neistomišljenicima su poručili da neće stati i odustati od borbe za moderan, uređen i razvijen Beograd, da će nastaviti odgovornu politiku "baš zato što volimo Beograd".
Napad na aktiviste SNS-a osudio je i Pokret socijalista koji je zatražio od nadležnih državnih organa da što pre pronađu napadače i privedu ih pravdi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadnuti aktivisti SNS-a na Novom Beogradu! Upućene i verbalne i pretnje smrću!

Izvor: BKTV News, 04.Feb.2018

Nadležni državni organi pozvani da počinioce privedu pravdi. ..Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke saopštio je da su danas na Novom Beogradu napadnuti aktivisti SNS-a, kada su im verbalne pretnje i pretnje smrću, a zapaljen je i propagandni materijal..."Ovakva politika mržnje i zastrašivanja...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.