Stefanović: Kao Ranko Panić - pretučen jer ima mišljenje

Izvor: B92, 11.Jun.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Kao Ranko Panić - pretučen jer ima mišljenje

Beograd -- Ministar policije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je za televiziju Prva da će oni koji su tokom protesta napali jednog muškarca biti kažnjeni.

Kako navodi, dogodila se “užasna stvar“.

“Tri čoveka su napala Božidara M., koji je kriv samo zato što se usudio da pita zašto to radite. Užasan je greh počinio i divljački su ga pretukli. Ovo je prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle Ranka Panića da je napadnut neko ko ima drugačije mišljenje“, rekao je Stefanović.

Osim toga, Stefanović kaže da je “upozoravao“ i da građani uvek mogu da protestuju, ali da nasilje ne može da se toleriše.

“Reč je običnom putniku GSP-a koji je izašao iz autobusa i rekao ’izvinite, zašto to radite’, a oni su ga potom pretukli i uzeli mu torbicu“, navodi ministar policije.

Stefanović je istakao da će počinioci biti pronađeni i da „građani ne treba da strahuju za bezbednost“.

Takođe, kako je rekao, “osam protestanata je blokiralo Gazelu danas“.

Na pitanje ko stoji iza protesta Stefanović je rekao:

“Veliki deo ljudi iz opozicije javno podražva proteste, ali se ne pojavljuju lično, već dozvoljavaju svoim ljudima da se pojavljuju... Opoziciona scena stoji potpuno iza protesta, potpiruju ih i pozivaju građane“, zaključio je Stefanović.

Podsećamo, blokade puteva zbog poskupljenja goriva počele su u petak kada su na sat od 17.00 sati vozači organizovali proteste u više gradova u Srbiji. Protest je organizovan putem društvenih mreža, a blokada saobraćaja bilo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu...

Protesti su organizovani jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu goriva da se doda akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači takođe zahtevaju da cena gasa ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Protesta i blokade puteva je bilo i tokom vikenda, kao i u ponedeljak ujutru kada se dogodio incident u kojem su, kako mediji prenose, navodno učestvovali učesnici protesta.

Nastavak blokada saobraćaja zbog visokih cena goriva bio je najavljen za 17h, ali u Beogradu nema zastoja, ni gužvi, kao ranijih dana.

Policija se nalazi na svim izlazima na mostu Gazela, a vozila koja se na auto-put uključuju propuštaju se sporadično, javlja reporter Prve TV.

Prema poslednjim informacijama, nema blokade ni na Trgu Slavija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.