Izvor: Danas, 11.Jun.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretenović: Istovremeno kontrolišemo SNS, SPS i DS

Beograd - Državna revizorska institucija 16. juna kreće u reviziju finansijskog poslovanja političkih stranaka. Predmet naše kontrole biće poslovanje SNS, SPS i DS. Ispitivaćemo finansijske izveštaje koje su stranke predale Agenciji za privredne registre, izvore finansiranja stranaka, primenu Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, troškove i rashode u kampanjama, priloge i donacije, kao i korišćenje sredstava iz budžeta Srbije", kaže za Danas Radoslav Sretenović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Državne revizorske institucije.

On napominje da je Državna revizorska institucija 1. juna prosledila određene zaključke o sprovođenju revizije i da su stranke imale mogućnost da na te zaključke ulože prigovor.

"U utorak je istekao rok, a ni jedna stranka nije uložila prigovor, tako da su naši zaključci postali konačni. Zato će državni revizori, zajedno sa šefovima timova 16. juna obići sve stranke istovremeno. Započeće revizija, a pre toga biće održan sastanak sa predstavnicima stranaka", ističe Sretenović i dodaje da će do kraja oktobra biti završeni izveštaji o reviziji.

Na naše pitanje kada će uslediti revizija ostalih političkih partija Sretenović kaže da će se to desiti kada se povećaju kapaciteti DRI, poveća broj zaposlenih, ali i kada se te stranke nađu u programu revizije. On napominje da su kriterijumi koji su bili primenjeni prilikom odabira ovih stranaka koje su sada predmet revizije, bili vezani za ukupna sredstva koje stranke dobijaju iz budžeta, prihode stranaka u izveštajima za 2013. godinu, ukupni rashodi, ukupna aktiva partija kao i broj poslanika u parlamentu.

Javna slušanja do septembra

Verujem da će uz dobru energiju i volju javna slušanja o predlozima za promenu političkog sistema biti završena zaključno sa septembrom, rekao je juče poslanik SNS Zoran Babić posle prve sednice grupe za promenu političkog sistema. Prva javna slušanja počeće od naredne srede, predlozima četiri nezavisna poslanika i klubova SDA Sandžaka-PDD i LSV. Potom slede SPO-DHS S, Nova Srbija i SVM, u trećem slušanju su JS, SDPS i SDS, u četvrtom PUPS, DS i SPS, a potom i SNS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.