Sporazum SNS-a i Jedinstvene Rusije

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum SNS-a i Jedinstvene Rusije

U Sankt Peterburgu potpisan sporazum između Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije. Lider SNS-a Tomislav Nikolić izjavio, posle potpisivanja sporazuma sa predsednikom Visokog saveta Jedinstvene Rusije Borisom Grizlovom, da će SNS učiniti sve na zbližavanju Srbije i Rusije.

Predsednik Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislav Nikolić i predsednik Visokog saveta Jedinstvene Rusije (JR) Boris Grizlov potpisali su danas, u Sankt Peterburgu, sporazum o saradnji.

Prema tom dokumentu, strane će se konsultovati i razmenjivati informacije o aktuelnim pitanjima situacije u Republici Srbiji i Ruskoj Federaciji, bilateralnih i međunarodnih odnosa, upoznavaće jedni druge sa iskustvom u sferi partijske izgradnje, organizacionog rada, kontrolno-revizione delatnosti, obuke i pripreme kadrova, o učešću u aktivnosti organa zakonodavne i izvršne vlasti i drugim oblastima od uzajamnog interesa.

"Ovo je veoma značajan trenutak", ukazao je posle potpisivanja sporazuma Grizlov, podvlačeći da partije dugo sarađuju, preneo je Itar-tas.

Visoki funkcioner Jedinstvene Rusije izrazio je uverenje da će sporazum doprineti jačanju odnosa partija i dveju zemalja.

Nikolić je pružio uveravanja da će SNS učiniti sve da bi se zbližile naše dve države, koje su uvek bile bliske, i pomagati razvoj odnosa u oblasti privrede i drugim sferama, navedenim u dokumentu.

U saopštenju, objavljenom na sajtu ruske stranke, navodi se da JR i SNS dele uverenje da se postojeći konflikti u Evropi moraju rešavati putem pregovora i uz upotrebu političkih metoda, a ne sile.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.