Socijalisti, naprednjaci i DSS blokirali put u Barajevu

Izvor: Blic, 09.Jul.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti, naprednjaci i DSS blokirali put u Barajevu

Nakon što je odbornička većina u Barajevu koju je formirala DS na zatvorenoj sednici formirala vlast i napustila zgradu, i uz pratnju policije uputila se do svojih automobila, pristalice naprednjaka, socijalista i DSS -a blokirale su lokalni put u znak protesta. Tako su hteli da izraze nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, "otimanja odbornika".

Sednica Skupštine opštine Barajevo, koja je počela juče oko 17 sati u velikoj sali, prekinuta je nakon 10 minuta.

Sala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila puna odbornika, ali i građana - pristalica uglavnom naprednjaka, socijalista i DSS-a.

Posle desetak minuta od početka sednice počelo je negodovanje građana i došlo je do gurkanja i tom prilikom povređen je sekretar Skupštine koga je neko u metežu udario pesnicom u glavu.

Odbornici i pristalice naprednjaka tvrde da je sam pao i da ga niko nije udarao, ni gurao. Nakon toga, on je prevežen kolima hitne pomoći u Urgentni centar.

Odbornička većina, koju je formirala DS zajedno sa grupom građana “Naše Barajevo” uz podršku dva odbornika Nove Srbije, jednog PUPS-a i jednog SPS-a tvrde da su izglasali da sednica bude zatvorena za javnost, a potom su se povukli u kabinet predsednice opŠtine Barajevoi i izglasali da predsednica opštine ponovo bude Branka Savić.

Za njenog zamenika izabran je Rade Stevanović, a izabrano je i devet članova opštinskog veća. Naprednjaci, DSS i SPS tvrde da je to urađeno na ne legitiman način.

Bilo je to drugi put da je sednica Skupštine opštine Barajevo, na kojoj se bira izvršno opštinsko rukovodstvo, odložena zbog negodovanja odbornika i građana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uz opšti metež izabrana opštinska vlast u Barajevu

Izvor: Blic, 10.Jul.2012, 10:00

Nakon što je odbornička većina u Barajevu koju je formirala DS na zatvorenoj sednici formirala vlast i napustila zgradu, i uz pratnju policije uputila se do svojih automobila, pristalice naprednjaka, socijalista i DSS -a blokirale su lokalni put u znak protesta. Tako su hteli da izraze nezadovoljstvo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.