Šapić: Jankovića nema, jer nije pristao na savete stranaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 11:46

Šapić: Jankovića nema, jer nije pristao na "savete" stranaca

Bivšeg lidera PSG Saše Jankovića danas nema u politici, jer nije pristao da svoje lične interese stavi ispred državnih, izjavio je danas visoki funkcioner SNS Aleksandar Šapić.

On je, u intervjuu za TV Prva rekao da je neosporna činjenica da Janković nije prihvatio savete koje je dobijao iz stranih ambasada da se približi Aleksandru Vučiću da bi ga kasnije pobedio i zamenio na vrhu države.

Šapić je podsetio da je Janković, dok se aktivno bavio politikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeo na izborima da ostvari relativno dobar rezultat.

"Međutim, Saše Jankovića danas nema u politici, jer očigledno nije pristao da svoje lične interese stavi ispred interesa države", istakao je Šapić.

On je primetio da, iako je Janković nekada bio najsnažniji predstavnik opozicije, danas ista ta opozicija za njega tvrdi da se prodao Vučiću.

"Tako tvrde i za mnoge druge da su se prodali Vučiću. Opozicija odmah osudi svakoga ko ne želi da svoje interese stavi ispred interesa države i u javnosti te ljude odmah opužuju da su se, tobož, prodali vlastima ili Vučiću", rekao je Šapić.

On kaže da mu je već ranije Janković rekao da su stranci pokušavali da ga savetuju da bude akter u rušenju predsednika Srbije i dodao da ga to ne iznenađuje.

"Mi smo danas svedoci nastajanja jedne moderne Srbije i kreiranja jedna nove srpske politike. Utemeljivač i tvorac te nove srpske politike je Aleksandar Vučić. Svi koji su zainteresovani za ovaj naš region, a posebno za Srbiju, razgovaraju o tome kako da izvrše uticaj na kreatora srpske politike i ne čudi što su na tu temu razgovarali i sa Sašom Jankovićem", rekao je Šapić u intrevjuu za TV Prva.

On kaže da ne zna da li je Janković jedini s kojim se razgovaralo na ovaj način.

Šapić je, takođe, rekao da mu je "muka od retoričke podrške Vucćiću" koja nekad dolazi i iz redova njegovog okruženja.

"Moramo da pokažemo da smo dorasli važnosti situacije. Nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju opšti interes i moramo da pokažemo da smo dorasli izazovima koji su pred nama", rekao je Šapić i dodao da bi predsedniku Vučiću svi trebalo da pomognu da sprovode svoju političku viziju.

"Ja mislim da danas Aleksandar Vučić treba Srbiji više nego što je ona potrebna njemu", zaključio je visoki funkcioner SNS Aleksandar Šapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAŠTO SAŠE JANKOVIĆA VIŠE NEMA U POLITICI? "Izbrisao" ga je strani faktor koji radi protiv Srbije i Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021

Aleksandar Šapić je dao svoj sud o bivšem Zaštitniku građana..Bivšeg lidera PSG Saše Jankovića danas nema u politici, jer nije pristao da svoje lične interese stavi ispred državnih, izjavio je danas visoki funkcioner SNS Aleksandar Šapić...On je, u intervjuu za TV Prva rekao da je neosporna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.